Windows 10 a fost instalat pe 200 de milioane de device-uri pana in prezent!

De la lansarea sistemului de operare Windows 10, din iulie pana in prezent, peste 200 de milioane de laptopuri si calculatoare au deja instalat sistemul de operare de la Microsoft.
Noul OS a fost programat sa fie gratuit pentru utilizatorii de Windows cu licenta iar toate actualizarile ulterioare vor fi si ele gratuite.

Toate acestea printre care si insistenta cu care Microsoft a recomandat trecerea la Windows 10 au facut ca numarul instalarilor sa creasca rapid inca de la lansare. Este de mentionat si faptul ca multi utilizatori s-au trezit cu sistemul Windows 10 deja descarcat si gata de configurat, fapt ce a influentat decizia de a schimba sistemul de operare pe care acestia il avea la acea data.

instalare windows 10

Windows 10 – de la „optional” la „recomandat”

Campania agresiva de promovare a Windows 10 a adus si plangeri din partea utilizatorilor care nu aveau de gand sa faca modificari de software chiar si asa Microsoft va recategoriza actualizarea la Windows 10 din „optional” in „recomandat”, modificare ce va descarca automat sistemul de operare in cazul utilizatorilor care au activata optinuea de update.

De mentionat este faptul ca si in acest caz, utilizatorul va fi intrebat (teoretic) daca doreste upgrade-ul si chiar dupa upgrade va avea o perioada de 31 de zile, timp in care se poate decide daca revine la software-ul folosit anterior. Totusi, acest lucru nu explica de ce multi utilizatori s-au trezit cu Windows 10 descarcat, desi nu au fost intrebati.
Putina controversa si disconfort creat anumitor utilizatori, insa tinta celor de la Microsoft se pare ca a fost atinsa iar trendul este unul crescator, in ce priveste numarul de instalari Windows 10.

Sistemul de operare Windows 10 le-a adus celor de la Microsoft si o crestere in vanzarea de aplicatii pentru Windows 10 dai si pe segmentul de publicitate, cu toate ca per general a existat o scadere cu 5 procente a vanzarii de licente in anul 2015, comparat cu anul precedent.

Daca ai nevoie de servicii de instalare Windows si drivere noi te putem ajuta! Suna acum la 0731119713 si discuta cu un tehnician.

Postat în Blog Etichetat cu: , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!