Wi-Fi 6 ce înseamnă și cum va schimba noul standard al Internetul

Wi-Fi 6 vitezele Wi-Fi vor crește curând și vei beneficia de rapiditate

Membrii comisiei au votat ca banda de 6 GHz de telecomunicații să fie folosită comercial, iar aceasta va înseamnă că vor fi mai multe căi prin care routerele să emită semnale Wi-Fi. Odată ce acest spectru este deschis oficial în acest an, ar trebui să te bucuri de viteze mai mari și mai stabile pe următoarea generație de dispozitive.

Wi-Fi 6 cea mai mare adiție din 1989 încoace

Noua bandă crește de patru ori spațiul disponibil pentru semnale Wi-Fi emise de routere, adică vei avea mai multă lățime de bandă și mai puține interferențe. În acest moment, routerele emit semnale Wi-Fi pe benzile de 2,4 GHz și pe 5 GHz, iar în viitor vor emite și pe această nouă bandă de 6 GHz.Decizia se va traduce în apariția a noi dispozitive care să emită pe 6 GHz până la finalul anului 2020, iar atunci când routerele vor ajunge pe piață vor avea branding-ul „Wi-Fi 6E”.

Banda de 6 GHz are o viteză teoretică aceeași cu cea de 5 GHz, adică 9,6 Gbps, maximul oferit de standardul Wi-Fi 6. Totuși ar trebui să ai net mai bun deoarece această nouă bandă va mai elibera din traficul de be banda 5 GHz, ceea ce înseamnă că vei avea o conexiune mai stabilă.

Postat în Blog Etichetat cu: ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!