Ti se descarca mai repede telefonul doar la câteva luni de utilizare ?

Afla părerea cercetătorilor de ce bateria de la telefon slăbește!

Oricine are un telefon mobil știe că bateria începe să slăbească după câteva luni sau un an de folosire și se descarcă mult mai repede. Astfel o echipă de cercetători de la Universitatea Stanford, MIT și Universitatea din Bath a realizat acum un studiu Ca sa inteleaga mai bine modul in care functioneaza bateriile cu liti-ion. Si de ce durata lor de viata scade!

De ce ţi se descarca mai repede telefonul doar la câteva luni de utilizare ?

Astef ca noul studiu arata ca in aceste baterii particulele încărcate nu circulă într-o singură direcție. De la electrodul pozitiv la cel negativ, ci au o mișcare haotică, înainte și înapoi.

Acest mod în care ionii circulă în interiorul unui electrolit. Fără să mențină o singură direcție, afectează durata de viață a bateriei.

De ce ţi se descarca mai repede telefonul doar la câteva luni de utilizare ?

Asta deoarece ionii se pot „înghesui” într-o anumită zonă a celulei, provocând astfel supraîncălzirea și slăbirea ei. De aceea, în timp bateria ajunge să se descarce mult mai repede.

În cadrul studiului, oamenii de știință au anallizat bateriile litiu-ion cu ajutorul unor raze X foarte puternice, de la acceleratorul de particule SLAC de la Stanford.

Echipa de cercetători spune că datorită acestei descoperiri, pe viitor durata de viață a bateriilor au putea fi îmbunătățită, iar noile baterii care vor fi fabricate vor fi mult mai rezistente.

Postat în Blog Etichetat cu: , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!