Samsung îți face telefonul atât de sigur încât și SRI ar munci ceva ca să ți-l spargă

Samsung noi îmbunătățiri pentru a-ți face telefonul mult mai sigur

E vorba, practic, de un nou cip de securitate ajuns deja la cea de-a doua generație. Samsung caută să vină cu îmbunătățiri pentru a-ți face telefonul mai sigur. Într-o lume ultratehnologizată, hackerii au început să apeleze la metode sofisticate. În acest context, și producătorii caută să țină pasul și să vină cu soluții sigure.

Cea de-a doua generație de cipuri de securitate pentru telefoane

Acest cip este dezvoltat pentru a securiza procesul de bootare, spațiul de stocare, dar va face mai sigure și plățile cu telefonul, tot mai utilizate în ultima vreme. E practic, a doua generație de cipuri, după cea lansată în februarie, cu care sunt echipate și noile modele S20. Ce  urmează acum e mult mai sigur, insistă Samsung. Dar soluția va fi disponibilă doar pentru următoarele modele.

Samsung îți face telefonul și mai sigur

Sud-coreenii insistă că tehnologia din spatele acestui cip e una dintre cele mai sigure din lume la acest moment. Acest nivel de securitate poate proteja cele mai noi funcții existente pe telefoane de azi: de la pașapoartele digitale până la hardware-ul care stă în spatele portofelelor virtuale. Cu alte cuvinte, dacă deții Bitcoin într-un portofel digital, atunci noul cip e fix pentru tine.

oul cip de securitate vine și cu modulul RoT, cel capabil să protejeze dispozitivul de atacuri de tip malware. Companiile sunt informate că-și pot folosi propriile aplicații fără teama că datele lor, extrem de sensibile pentru orice entitate, vor ajunge pe mâinile hackerilor.

Noul cip de securitate va fi disponibil în trimestrul al treilea al acestui an, adică prin toamnă. Cel mai probabil, de noua soluție de securitate vor beneficia noile modele Note, care se anunță vârfurile de gamă spre sfârșitul anului.

 

Postat în Blog

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!