Procesoarele AMD Ryzen se vor lansa la CES 2019

Ne despart aproape două săptămâni de CES 2019

Mai sunt aproape două săptămâni pana la CES 2019! Iar în cadrul acestui eveniment avem toate șansele să vedem câteva procesoare noi de la AMD, acestea find din seria Picasso.Procesoare AMD Ryzen se vor lansa la CES 2019

Conform veștilor care plutesc în ultima vreme prin internet, noile procesoare Ryzen APU pentru laptop-uri vor fi prezentate la eveniment. Acestea vor face parte din seria Ryzen 3000, după nume, deoarece hardware-ul efectiv va fi cu o generație în urmă. Nu de alta, dar procesoarele Ryzen 2000 prezente acum în laptop-uri sunt și ele mai vechi cu o generație față de ce avem acum pe piață, APU-urile fiind decalate.

Totuși, vorbim de o îmbunătățire față de ce avem acum la dispoziție. Foarte probabil nu va fi un salt la 7 nanometri, ci la acel proces de producție de 12 nanometri de la GlobalFoundries folosit la variantele de desktop din ultimul an. Acest proces nu este tocmai un salt imens față de cel de 14 nanometri, practic este același lucru, dar cu ceva mai puține defecte.

Ryzen 3000 frecvențe ceva mai bune și eficiență sporită

Procesoarele Ryzen 3000 din seria Picasso ar trebui să aducă frecvențe ceva mai bune și eficiență sporită în ceea ce privește durata de viață a bateriei. Totuși, nu va fi un salt imens, din moment ce ar fi vorba tot de Zen+. Poate spre finalul anului viitor, când ne apropiem de succesorul lui Picasso, vom avea parte si de o ofertă mult mai atractivă. Nu de alta, dar trecerea la 7 nanometri va fi sesizabilă.

Totuși, componenta Vega integrată ar trebui să fie și ea construită tot pe 12 nanometri. Așa că ar trebui să vedem o mare îmbunătățire la componente de grafică. Probabil chiar n-ar strica nici dacă AMD ar lansa mai des câte un driver, fiind făcute câteva promisiuni în această privință.

 

Postat în Blog Etichetat cu: , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!