Peste un miliard de dispozitive sunt vulnerabile la atacurile hackerilor

Dispozitive Android vulnerabile la atacurile hackerilor

Un studiu realizat de specialiștii în securitate cibernetică avertizează că peste 1 miliard de telefoane și tablete care rulează Android pot fi oricând accesate de hackeri.

Peste un miliard de dispozitive sunt vulnerabile la atacurile hackerilor

Este vorba despre dispozitive care nu mai suportă update-uri de securitate, pentru că au o versiune prea veche a sistemului de operare. Informația vine de la compania Which?, care a realizat un studiu în acest sens.

Practic dispozitivele cu Android sunt vulnerabile în special cele cu Android 4 sau cu o versiune mai veche.

Există însă și dispozitive cu Android 7 care nu mai pot primi update-uri, iar acestea sunt, evident, la fel de expuse. Noile versiuni ale sistemului de operare, Android 8, 9 și 10 sunt sigure, pentru că primesc în continuare update-uri de securitate. Mai grav este însă că mulți utilizatori care folosesc aceste dispozitive nu sunt conștienți de riscul la care se expun zi de zi.

Practic dispozitivele cu Android sunt vulnerabile în special cele cu Android 4 sau cu o versiune mai veche.

De aceea, compania care a realizat studiul consideră că Google ar trebui să fie mai transparent în această privință și să vină în ajutorul celor care au telefoane și tablete mai vechi.

Sunt vulnerabile în special dispozitivele lansate în perioada 2010-2015, multe dintre ele fiind încă disponibile la comandă online. Softul acestor aparate permite accesul unor linkuri suspecte, care oferă apoi posibilitatea unui hacker să obțină controlul asupra dispozitivului. Problema poate fi rezolvată printr-un update la o versiune mai nouă a sistemului de operare, care să ofere actualizări constante de securitate.

Din păcate însă, unele telefoane mai vechi nu permit această trecere și atunci rămân vulnerabile.

Postat în Blog Etichetat cu: ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!