Pandemia de coronavirus cum a afecta industria laptopurilor

Nimeni nu scapă de efectele cauzate de pandemia de coronavirus în economia mondială

Potrivit unui raport publicat de Digitimes, industria laptopurilor a suferit mai mult decât oricare alta, pierzând 40%, în medie, și pulverizând recorduri istorice de pierderi. Acest lucru se va răsfrânge, în cele din urmă, și asupra noastră, a utilizatorilor, rămâne doar de văzut în ce fel.

China, locul în care a apărut pandemia de Covid-19, este motorul economiei hardware, aici fabricându-se, practic, toate componentele. Dat fiind că chinezii au fost primii afectați, aici este și locul în care consecințele sunt mai dure decât în alte părți. În acest caz, vom analiza un raport publicat de principalii fabricanți de computere portabile și cum ne va afecta această situație pe noi, utilizatorii, pe termen mediu.

Piața laptopurilor a scăzut cu 40% de la izbucnirea pandemiei

Dell și Lenovo sunt singurii fabricanți de laptopuri care au reușit să vândă peste un milion de unități în luna februarie, lăsând restul fabricanților ca HPAsus sau Apple sub această bornă.

În cazul Dell, acest lucru a fost posibil pentru că aceștia au păstrat servicii minime de producție în timpul crizei, iar în cazul Lenovo pentru că, odată cu trecerea valului principal de Covid în China, au reușit să reia rapid 60% din producție.

La finalul acestei pandemii, trebuie văzut dacă prețurile laptopurilor vor crește pentru a mai acoperi din pierderi sau, dimpotrivă, vor scădea, pentru a păstra totuși cât mai mult din vânzări.

Postat în Blog Etichetat cu: , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!