Noile modele de smartphone performante ca un supercomputer

Un Smartphone cu un microcip cu zeci de mii de sinapse sintetice

Cercetătorii de la MIT au creat un microcip cu zeci de mii de sinapse sintetice, care ar putea revoluționa procesoarele folosite pe telefoanele mobile. Noul procesor este mai mic decât o bucățică de confetti și este dotat cu un sistem numit „memristors”, termen obținut prin combinarea cuvintelor „memorie” și „tranzistori”.

Microcipul fabricat dintr-un aliaj de argint, cupru și silicon.

Dispozitivul, care are doar un milimetru pătrat, a putut „să-mi amintească și să reproducă anumite imagini”, scrie Daily Mail. Datorită noii tehnologii, procesoarele viitorului vor fi mai mici și mult mai puternice.Asta înseamnă că, dacă aceste microcipuri vor fi introduse pe noile modele de smartphone, telefoanele vor deveni la fel de performante ca un supercomputer.

Noile microcipuri se numesc „neuromorfice”

Imită funcționarea unui creier uman. Dispozitivele care vor fi dotate cu aceste sisteme vor putea recunoaște imediat obiectele din jur, vor lua decizii rapide și vor consuma foarte puțină energie, pentru că nu vor mai avea nevoie să se conecteze la Internet.

Apple, Google, Microsoft și NVIDIA lucrează la rândul lor pentru a obține un hardware de acest fel, iar Intel a produs deja un microcip numit Lohi, care funcționează asemeni neuronilor.

Postat în Blog

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!