A murit inventatorul comenzilor „Copy” şi „Paste”

Informaticianul Larry Tesler, inventatorul unor comenzi precum „Cut”, „Copy” şi „Paste”, a murit la vârsta de 74 de ani

Tesler a început să lucreze în Silicon Valley la începutul anilor 1960, când computerele nu erau accesibile majorităţii oamenilor. Graţie inovaţiilor pe care le-a gândit – inclusiv comenzile „Cut”, „Copy” şi „Paste” – ele au devenit uşor de înţeles şi de utilizat.

A murit inventatorul comenzilor „Copy” şi „Paste”

Una dintre cele mai utilizate comenzi, „Copy – Paste”, a fost bazată, aparent, pe o veche metodă de editare – porţiuni de text imprimat erau tăiate, fizic, şi lipite unele de altele.

Comanda a fost încorporată în softul Apple pe computerele Lisa în 1983 şi pe Macintosh

A murit inventatorul comenzilor „Copy” şi „Paste”

Tesler a lucrat o bună perioadă pentru Xerox. „Inventatorul Cut/Copy & Paste, Find & Replace şi altele, a fost fostul cercetător Xerox Larry Tesler. Ziua voastră de lucru este mai uşoară mulţumită ideilor lui revoluţionare”, a transmis compania pe Twitter.

Larry Tesler s-a născut în New York, în 1945, şi a studiat la Stanford (California). După absolvire, s-a specializat în designul interfaţei cu utilizatorul.

A lucrat pentru companii importante. A început la Xerox Palo Alto Research Center (Parc), înainte ca Steve Jobs să îl aducă la Apple, unde a petrecut 17 ani şi a devenit cercetător principal.

După ce a plecat de la Apple, a înfiinţat un start-up educaţional şi a lucrat pentru scurte perioade la Amazon şi Yahoo!.

Postat în Blog Etichetat cu: , , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!