Microsoft închide cele mai populare variante de windows

Windows 7 14 ianuarie 2020

Windows 7 nu va mai primi niciun update începând cu 14 ianuarie 2020! Adică peste un an, a fost anunțul făcut oficial de către Microsoft.

Acest lucru înseamnă, mai precis, că Microsoft va închide acest sistem de operare. Lăsându-l să fie expus vulnerabilităților de securitate, utilizatorii fiind sfătuiți să treacă la o variantă mai nouă a acestuia.

„Schimbările și upgrade-urile în tehnologie sunt inevitabile. Și nu a existat niciodată un moment mai bun să punem în mișcare lucrurile de care ai nevoie ca să îți îndrepți organizația către Microsoft 365”, a fost mesajul lui Brad Anderson, vicepreședintele Mcrosoft 365.

Microsoft închide cele mai populare variante de windows Singurii care vor mai primi update-uri de securitate vor fi utilizatorii business care vor plăti pentru acest serviciu.

Lansat în anul 2009, Windows a fost cel mai utilizat sistem de operare de pe piață până când a fost detronat de Windows 10, abia anul trecut.

Potrivit unor date furnizate de NetMarketShare în luna decembrie a anului trecut, Windows 10 era folosit de 39,2 dintre dispozitivele analizate, iar Windows 7 de 36,9.