Laptopurile wireless o realitate incepand cu luna aprilie! Afla mai multe despre tehnologia WiGig!

tehnologia WiGig
Tehnologia WiGig va scapa utilizatorii de laptopuri de orice tip de cablu iar producatorii din domeniu anunta lansarea mai multor modele cu aceasta tehnologie incorporata. Primul pas este inlocuirea alimentatoarelor cu tehnologie de incarcare wireless iar al doilea ar fi stabilirea unor conexiuni wireless puternice intre laptopuri si perifericele ce in mod normal trebuie conectate la diversele porturi(USB.HDMI, etc).
Gigantul Intel a prezentat deja anul trecut un laptop prototip fara cabluri ce folosea tehnologia WiGig, tehnologie mult mai rapida decat Wi-Fi.
Compania Acer a anuntat ca seria de laptopuri TravelMate P648 este prima care va avea integrata tehnologia WiGig, care ar putea fi pana la de 10 ori mai rapida ca Wi-Fi 802.11ac.
Laptopul de la Acer va fi destinat utilizatorilor business si va costa aproximativ 799 de dolari la lansarea programata in aprilie.

TravelMate wireless va fi echipat cu cea mai noua tehnologie precum cipuri Intel Skylake , 3 porturi Thunderbolt, memorie DDR4 si optional placa video Nvidia GeForce 940M.
Si Intel a anuntat ca in 2016 va integra tehnologia WiGig in cateva modele de laptop anticipand faptul ca pasionatii de jocuri vor profita de noile laptopuri care ar scadea timpul de comunicatie intre laptop si device-uri externe, aspect foarte important pentru gameri.

Tehnologia WiGig – Exista si dezavantaje

WiGig nu are raza pe care o are Wi-Fi iar comunicatiile vor fi limitate la o singura incapere.
Exista si o problema majora si anume faptul ca inca nu exista periferice cu tehnologia WiGig integrata astfel acestea vor trebui conectate la un dock pentru a putea beneficia de WiGig. Aceasta este o problema ce va fi rezovlata cu siguranta in timp odata cu raspandirea tehnologiei WiGig si aparitia a tot mai multe laptopuri care folosesc aceasta tehnologie.

Tehnologia WiGig – Incarcarea Wireless

HP si Dell au anuntat ca tehnologia WiGig va fi implementata in monitoare insa nu au putut da o data concreta pentru lansarea acestor produse.
Referitor la incarcarea wireless, AirFuel Alliance a anuntat lansarea mai multor produse in acest an in timp ce anumiti producatori din bransa au anuntat ca vor creea statii de incarcare pentru device-uri de pana la 70 de watti, statii la care vor putea fi incarcate telefoanele inteligenet, tabletele si laptopurile de pana la 15.6 inch.

Sursa articol:PCWorld

Postat în Blog Etichetat cu: , , , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!