Laptopul se misca greu? Iata sase sfaturi practice pentru un laptop mai rapid!

Laptopul tau se misca din ce in ce mai greu? Goldnet iti ofera sase sfaturi practice pe care le poti urma pentru a avea un laptop mai rapid si mai performant.

Dezinstaleaza programele pe care nu le folosesti care ruleaza in background.

Pentru a dezinstala programe va trebui sa intri in control panel apasand butonul de start(fie apesi butonul de pe tastatura fie butonul din stanga jos al monitorului) si selectand de acolo control panel->add/remove programs (sau uninstall programs).
De aici ti se va deschide lista de programe instalate pe acel laptop iar tu vei putea sa dezinstalezi programe de care ai si uitat sau pe care nu le mai folosesti sau chiar programe pe care nu le-ai folosit niciodata.
Totusi, trebuie sa fii atent ce dezinstalezi iar daca nu recunosti un program din acea lista iti recomandam sa cauti informatii despre acel program fie pe internet fie intreband un prieten mai priceput.

Instaleaza un antivirus si pastreaza-l cu actualizarile la zi pentru o protectie cat mai eficienta.

instaleaza antivirus pe laptop
Desi exista tendinta de a considera ca instaland un soft antivirus, laptopul se poate misca mai greu decat inainte, rezultatul poate fi exact opusul. Daca nu ai deja un antivirus instalat, cauta unul free sau cumpara unul bun (ESET de la NOD32 de exemplu) si dupa instalare ruleaza o scanare. Daca ai deja un antivirus instalat, mai scaneaza din cand in cand dar sub nici o forma NU instala un al doilea antivirus, intrucat vor intra in conflict si laptopul tau se va misca si mai greoi decat o facea pana acum ba chiar se pot intampla si lucruri mai grave despre care vom vorbi intr-un articol viitor. Nu este nevoie sa cauti cel mai bun antivirus ci este suficient sa ai un antivirus actualizat la zi.

Pastreaza-ti desktopul curat

Stim ca pare greu si ca mai toti avem desktopul plin de fisiere si foldere insa incearca sa iti organizezi altfel si mai ales ALTUNDEVA fisierele intrucat stocarea de fisiere mari sau mici dar multe iti va diminua performantele laptopului.
Muta totul intr-un folder in partitia D, de preferat si pune un nume sugestiv acelui folder de exemplu „desktop iunie 2015”.

Ramai la tema clasica a Windowsului

windows classic pentru un laptop mai rapid
Windows ofera mai multe interfete pentru utilizatori si multi dnitre noi suntem tentati sa incercam alte interfete mai stilizate si care arata mai bine decat interfata clasica dar ce multi nu stiu este ca anumite interfete precum „Windows Aero” vor solicita si mai mult laptopul tau. Iti recomandam sa ramai la interfata clasica apasand click dreapta oriunde pe desktop, selectand din lista „personalize” iar mai apoi alegand tema Windows Classic.

Upgrade memorie ram si/sau procesor

O solutie care va solicita o anumita suma de bani comparativ cu solutiile de mai sus care in mare parte snut gratis dar daca aveti cateva sute de lei disponibile pentru un upgrade iar laptopul nu este chiar atat de vechi, va recomandam upgrade-ul memoriei ram si/sau a procesorului dar chiar si upgrade-ul memoriei RAM ar trebui sa dea un boost laptopului tau.
upgrade memorie ram laptop

Curata laptopul de praf

O alta solutie care care poate costa bani dar care poate fi aplicata chiar si de catre tine, in confortul casei tale. Tot ce iti trebuie este putina documentare, rabdare si foarte mare atentie atunci cand dezasamblati laptopul.
Curatarea poate fi un proces rapid daca se ajunge la ventilator fara demontarea placii de baza care ar implica timp mai mult si complexitate ridicata a operatiunii.
Totusi, daca nu esti chiar asa rabdator si dispui de 50-80 de lei, poti apela la un service de laptopuri profesional pentru o curatare fara batai de cap.

Cam atat pentru astazi, speram ca sfaturile noastre te vor ajuta si laptopul tau se va misca mult mai repede decat a facut-o pana acum.

Postat în Blog Etichetat cu: , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!