8 sfaturi utile pentru a alege un laptop second hand

8 sfaturi petru alegera unui laptop second 8 sfaturi utile pentru a alege un laptop second hand

In mare batalie comerciala a marilor producatori si destribuitori de a lansa, promova si vinde noi produse IT&C, consumatori sunt prinsi la mijloc. Astfel ne trezim ca suntem bombardati de reclame atractive la telefoane mobile subtiri cat o foaie de hartie. La smart Tv-uri care iti ghicesc gandurile si la laptopuri apetisante!

Toate acestea insa nu trebuie sa ne sperie atunci cand, din ratiuni finaciare, ecologice, sau chiar din pura preferinta pentru un anumit model, dorim sa cumparm un laptop second handCu putina rabadare si cateva cunstinte necesare vei putea lua cea buna decizie, pe care desigur nu o vei regreta.

Pentru a te ajuta sa iti invingi temerile si prejudecatile generale, iata pentru tine 8 sfaturi utile de care sa tii cont atunci cand te-ai hotarat sa achizitionezi un laptop second hand cu adevarat fiabil:

8 sfaturi utile de care sa tii cont

1.    Fii sincer si răspunde la întrebarea “De ce ai nevoie de un laptop?”.

Gândește-te bine la ce vei folosi laptopul: vei scrie o carte? vei face design? editare video? te vei juca cele mai noi jocuri? vei face research pe Internet? În funcție de aceste lucruri poți estima de câtă memorie (RAM) și de ce procesor (CPU) ai nevoie. Exemplu: dacă vei face activități simple de birou, rețele sociale, email, navigare pe Internet, etc. atunci un procesor de 2-4 GHz și 2-4 GB RAM sunt suficienți. În schimb, dacă vei dezvolta aplicații software, vei edita muzică/filme sau te vei juca jocuri complexe atunci probabil o configurație de 4-6GHz și 4-6 GB RAM sunt ceea ce ai nevoie.

2.    Prima impresie generală.

Înainte să îți cumperi laptopul, analizează-l și din punct de vedere al aspectului exterior.
–    Colțurile sunt importante, crăpăturile sau juliturile pot fi semnele unei căzături anterioare, a unei accidentări despre care nu știi nimic. Verifică orice nereguli legate de aspect – taste lipsă, zgârieturi, urme de uzură.
–    Ecranul trebuie să fie impecabil, trebuie să aibă o luminozitate bună, uniformă și să nu pâlpâie.
–    Perifericele trebuie să fie în stare bună: tastatura, zona de touch. Rulează un CD pentru a vedea cum funcționează CD-ROM-ul. Pune o piesă muzicală pentru a verifica boxele și sunetul. Dacă deține și webcam, nu ar strica să-i faci un test.

3.    Baterie.

Dacă vei avea nevoie să lucrezi pe laptop și în locuri unde nu ai acces la o sursă de curent. Atunci e bine să achiziționezi un laptop cu baterie Litiu-ion. O baterie are o durată de viață de aproximativ 3 ani, așadar dacă vei dori neaparat să ai parte de acest beneficiu, poți lua în calcul să îți cumperi o baterie nouă pe care să o pui laptopului tău second hand.

4.    Conectivitate.

Verifică dacă se poate conecta la o rețea de Internet, verifică dacă porturile USB sunt funcționale.

5.    Brand.

Există numeroase branduri renumite în materie de laptopuri: Apple, Lenovo, Dell, Sony, HP etc. Un laptop second hand de marcă din clasa business poate fi mult mai ieftin, rezistent, durabil și fiabil decât unul de clasă medie, dar nou.

6.    Preț.

Un laptop second hand nu trebuie să coste foarte mult, mai ales comparativ cu varianta lui nouă. Află cât e prețul nou al respectivului produs (sau al unuia similar) și calculează procentul de discount al produsului second. Ar trebui să fie cu până la 70% mai ieftin! Wow!

7.    Vânzător individual vs. magazin specializat.

Sigur, o firmă care se ocupă cu comercializarea de laptopuri second hand va cere un preț mai ridicat decât un prieten. Care își vinde laptopul vechi sau și mai rău, decât un individ care vinde astfel de produse pe piața neagră. Avantajul de a apela la o companie ține în primul rând de GARANȚIA primită, care este de până la 24 luni. În plus, laptopurile second hand din magazine au fost testate și reparate înainte de a fi puse în vânzare. Nu în ultimul rând, dacă cumperi de la un magazin specializat, beneficiezi de serviciile și facilitățile aferente. Posibilitatea de a cumpăra online, de a plăti cu cardul, de a plăti în rate, de a beneficia de livrare rapidă și fără riscuri. De a apela oricând la o echipă dedicată de service ce te poate asista ulterior cu orice problemă ai putea întâmpina.

Sperăm că ți-am făcut acum o idee despre aspectele principale pe care este bine să le ai în vedere atunci când intenționezi să achizitionezi un laptop second hand. Dacă vrei să cauți chiar acum un model pe placul tau, aruncă o privire și peste laptopurile noastre second hand.

Postat în Blog Etichetat cu: , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!