iPhone 12 va distruge competiția, iar Apple lucrează deja la iPhone 14

Apple se pregătește să lanseze iPhone 12 spre finalul anului, iar telefonul va include noul procesor A14

iPhone 11, datorită procesorului său A13 Bionic, este unul dintre cele mai performante smartphone-uri din acest moment. Iar rezultatele obținute de A14 pe Geekbench ne arată că iPhone 12 va continua tradiția. Noul procesor este construit pe un proces de fabricație de 5 nm și este primul procesor mobile ce rulează la o frecvență mai mare de 3 GHz.

Procesorul cu șase nuclee a obținut un punctaj de 1658 la single core și 4612 la multi-core. Astfel, este foarte probabil ca iPhone 12 să fie primul telefon ce va avea încorporat un procesor de 5nm.

Totuși, cei de la TSMC, care fabrică procesoarele Apple, vor începe primele teste cu procesoare cu un proces de fabricație de 3nm. Primele prototipuri se vor produce în 2021, iar producția în masă ar trebui să înceapă în 2022.

iPhone 13 probabil va rula cu un procesor mai eficient, dar tot de 5nm, în timp ce iPhone 14 va fi echipat cu acest procesor de 3nm, ce ar fi mai performant și cu un consum energetic și mai mic, ceea ce înseamnă că Apple se gândește deja la viitoarele două-trei generații de iPhone.

Postat în Blog

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!