Internetul atinge viteze record 1000 de filme descarcate într-o secundă

Un nou record în ceea ce privește viteza Internetului

Cercetătorii australieni au stabilit un nou record în ceea ce privește viteza Internetului. Mai exact, aceștia au reușit să obțină o viteză de descărcare de 44,2 terabiți pe secundă. E atât de rapid încât poți descărca 1000 de filme HD într-o singură secundă.

http://www.calculator-service.ro/

Echipa de cercetători a creat un nou tip de cip optic, un microactuator bazat pe rezonatori de microcavități, care înlocuiește 80 de lasere cu infraroșu cu un singur dispoziti

Au reușit să obțină o viteză-record de 44,2 terabiți pe secundă

Astfel, aceștia au reușit să obțină o viteză-record de 44,2 terabiți pe secundă (Tbps) în cadrul unui test derulat pe o rețea de 75 kilometri de fibră optică standard. În acest moment, în Australia viteza medie de descărcare este de doar 43,4 mbps, adică de 1 milion mai lentă decât cea obținută în test.

„Asistăm la o cursă globală pentru ca tehnologia să ajungă într-o etapă de comercializare, întrucât, în esență, micro-actuatorul este util pentru o gamă largă de alte tehnologii. Cred că vom vedea dispozitive ca acesta în laboratoarele de cercetare peste 2-3 ani și primele utilizări comerciale în aproximativ 5 ani”, a declarat pentru The Independent Bill Corcoran de la Universitatea Monash, unul dintre autorii studiului.

Cea mai mare viteză a Internetului disponibilă comercial este înregistrată în Singapore, unde viteza de descărcare medie este de 197,3 mbps.

Postat în Blog Etichetat cu: ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!