Intel va lansa procesoare cu 10 nuclee pentru platforma LGA-1151

Speranţa dea obţine un nivel de performanţă mai competitiv!

In curand cei de la Intel vor lansa seria de procesoare Core i9, dar dea ceastă dată cu 10 nuclee. Forţând astfel limitele platformei LGA-1151 în ce priveşte consumul de energie şi căldura degajată.

Avand speranţa de a obţine un nivel de performanţă mai competitiv! In faţa noilor procesoare AMD Ryzen 3000 pentru platforma AM4, reprezentată de nucleul Zen2 pe 7nm.

Intel va lansa procesoare cu 10 nuclee pentru platforma LGA-1151

 

Dacă zvonurile se adeveresc, Intel va concura cu cei de la AMD prin forţa brută avand un număr mai mare de nuclee (10 vs 8). Astfel încercând să compenseze pentru folosirea unui proces de fabricaţie inferior (14nm vs 7nm).

Noul CPU deca-core Comet Lake-S

Botezat cu numele Comet Lake-S, noul CPU deca-core va trebui să gestioneze cumva problema consumului de energie şi a temperaturilor de funcţionare. Deoarece cu greu se tin  sub control serie actuala octa-core Coffee Lake-S. Probabil Intel va opta pentru frecvenţe all-core mai reduse decât întâlnim la actualul vârf de gamă Core i9-9900K. Astfel find capabil să susţină 4.7GHz în modul boost cu toate cele 8 nuclee active. Poate mizând şi de această dată pe atingerea pragului de 5 GHz în aplicaţiile slab optimizate pentru multiprocesare.Intel va lansa procesoare cu 10 nuclee pentru platforma LGA-1151

Din păcate, este puţin probabil ca Intel să renunţe la preţurile prohibitive cerute pentru seria de procesoare Core i9. În cel mai „fericit” scenariu, putem spera ca preţul de 488 dolari cerut pentru actualul vârf de gamă Core i9-9900k să fie reciclat pentru modelul cu zece nuclee, rezultând o mică scădere de preţ pentru modelul octa-core deja lansat. Însă mai degrabă, Intel va forţa un preţ apropiat pragului de 600 dolari, justificat prin capacitatea limitată de producţie a noului model.

Postat în Blog Etichetat cu: , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!