Intel îți arată cum ar putea fi laptopurile viitorului

Intel – laptopurile viitorului

Laptopul este si va fi o  unealtă extrem de apreciată în lumea tehnologiei deoarece ajută oamenii să lucreze și să se distreze, indiferent dacă sunt la birou sau la o cafenea. Dar cu toate acestea, producătorii tot încearcă să schimbe forma clasică a acestui dispozitiv.  Astfel cea mai recentă companie  arată ce are pregătit pentru viitor este Intel.

Honeycomb Glacier este numele laptopului cu două ecrane, unul de 15,6 inci 1080p și altul de 12,3 inci, cu o rezoluție de 1920 x 720 pixeli. Al doilea ecran este menit să fie complementar primului. De exemplu, te-ai putea juca Counter-Strike pe ecranul principal și pe al doilea să ai deschise alte aplicații.

Intel îți arată cum ar putea fi laptopurile viitorului

Asus a prezentat și ea un laptop cu două ecrane, dar al lui Intel este special. Datorită unei balamale care permite ridicarea ecranelor, astfel încât să stai drept atunci când te joci, nu cocoșat.

Viziunea Intel pentru laptopurile viitorului implică două ecrane

Intel îți arată cum ar putea fi laptopurile viitorului

Ideea este în felul următor: laptopul stă în orice poziție și în orice unghi după ce ridici ecranul. Ca să-l pui înapoi în poziția de la început, atunci trebuie să apeși pe un buton, amplasat în stânga dispozitivului.

Mai mult, Intel a profitat de acest design și a instalat un ventilator care ar putea răci componente performante. Acest prototip este dotat cu un procesor Intel Core cu opt nuclee cu TDP 45 wați și cu o placă video Nvidia GeForce 1060, overcloacked la 95 de wați.

Reprezentanții Intel au spus că au ales aceste componente pentru că pe astea le aveau în laborator. Însă prototipul ar suporta și un procesor și o placă video mai performante.

Un alt prototip numit Twin Rivers

Intel îți arată cum ar putea fi laptopurile viitorului

Compania americană a mai pregătit și un alt prototip numit Twin Rivers. Un laptop ce combină două ecrane touchscreen de 12,3 inci și vine cu o tastatură fizică bluetooth, ce se poate așeza peste display atunci când este nevoie.

Twin Rivers funcționează în forma clasică de laptop, cea de tip cort sau în formă de carte. Acest prototip are procesor Whiskey Lake, dar un angajat Intel a spus că astfel de laptopuri vor putea fi realizate mai ușor cu ajutorul noilor procesoare Ice Lake de 10 nm.

Postat în Blog Etichetat cu: , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!