Intel isi lanseaza propriile placi video pentru jocuri

Intel isi lanseaza propriile placi video pentru jocuri - Goldnet Service

Intel intra in lupta cu cei de la AMD si Nvidia, lansand propriilor modele de placi video destinate gamerilor. Incă din anul 2010 au tot circulat zvonuri cum, cei de la Intel ar lucra in secret la proprile placi video dedicate.

Intel a confirmat acest zvon care sugerează că, undeva prin 2020, vom vedea titluri precum „AMD vs NVidia vs Intel” acum se poate intelege si mai bine de ce Raja Koduri a plecat de la AMD si a ajuns la Intel.

Intel isi lanseaza propriile placi video pentru jocuri - Goldnet Service

Insa cu toate acesta Intel pierde teren în piaţa procesoarelor pentru PC, după ce cei de la AMD au demonstrat o capacitate surprinzătoare de relansare a ofertei de procesoare, câştigând cotă de piaţă importantă atât pe segmentul enterprise, dar şi din sfera consumatorilor obişnuiţi. Anterior, Intel a pierdut fără drept de apel cursa pentru impunerea ca jucător important de chipseturi pentru tablete şi smartphone.

Totusi, piaţa de acceleratoare grafice stagnează de cel puţin doi ani şi nu dă semne că va aduce inovaţii pentru încă 1 sau 2 ani, lăsând suficient răgaz pentru ca cei de la Intel să vină cu o ofertă proprie de produse.

Tehnologiile de care Intel are nevoie există în portofoliul companiei de ceva timp, fiind doar nevoie să fie transpuse într-un produs funcţional. Pentru scopul propus, Intel a recrutat o echipă de specialişti cu experienţă al cărei lider este nimeni altul decât Raja Koduri, fostul şef al diviziei AMD Radeon Technology Group.

http://www.calculator-service.ro/blog/intel-isi-lanseaza-propriile-placi-video-pentru-jocuri/

Accelerator grafic Intel (prototip)

Din păcate, informaţiile concrete sunt puţine. Ştim doar că viitoarele acceleratoare grafice Intel vor avea o arhitectură de GPU complet nouă, adaptată în primul rând pentru aplicaţii GPU Computers. De aceea ramane de vazut cat de competitive vor fi acestea în jocuri PC, preţul de achiziţie fiind un subiect sensibil pentru consumatorii.

Postat în Blog Etichetat cu: , , , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!