Intel a raportat pierderi de 6.3 procente in primele trei trimestre ale anului 2015.

intel raporteaza pierderi pe piata calculatoarelor
Intel a raportat pierderi de 6.3 procente in primele trei trimestre ale anului 2015, pierderi ce au la baza scaderea vanzarilor de calculatoare

In ultimii ani piata calculatoarelor a scazut drastic iar profitul gigantului Intel a fost afectat in mod direct.
Compania americana Intel a raportat pierderi de 6.3 procente in primele 3 trimestre ale anului 2015, pierderi generate in mare parte de scaderea vanzarilor calculatoarelor, inclusiv a componentelor.
Livrarea procesoarelor a scazut cu 19 procente in aceeasi perioada a nului iar singura consolare ar putea fi considerata majorarea preturilor cu 15%. In aceste conditii putem trage concluzia ca acei clienti care au mai cumparat calculatoare, au fost aceia care au dorit performanta, mai degraba decat cientii de zi cu zi.

Nu a fost foarte greu ca cei de la Intel sa anticipeze aceste scaderi mai ales in conditiile in care lansarea celei de-a sasea generatie de procesoare (Skylake) a intarziat foarte mult, fapt ce a lasat vanzatorii cu stocuri de calculatoare depasite din punct de vedere tehnologic. Chiar si lansarea sistemului de operare Windows 10 nu putea convinge clientii sa achizitioneze calculatoare cu tehnologie invechita.

Cu toate ca Intel s-a orientat si chiar a imbratisat si lansarea pe alte nise precum zona mobile, ramane totusi o companie orientata catre piata de calculatoare, intr-o lume plina de smartphone-uri si tablete.

Cu toate ca Intel se asteapta la performante mai bune in final de an, nu vor putea elimina sau reduce pierderile raportate anual, atat timp cat raman dependenti de piata calculatoarelor conventionale.

Sursa: http://www.engadget.com/2015/10/13/intel-q3-2015-earnings-drop/

Postat în Blog

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!