Huawei face concurenta celor de la Apple si Microsoft prin noul gadget hybrid Matebook.

Asa cum am anuntat in urma cu 2 saptamani, la evenimentul MWC (Mobile World Congress) din Barcelona, desfasurat pe 21 februarie, compania chineza Huawei a lansat un produs nou.
Huawei a fost desemnata recent, a treia mare companie producatoare de smartphone-uri din lume dar prodsul lansat la Barcelona nu este un telefon ci laptopul hybrid MateBook.

huawei matebook hybrid laptop

Pretul de pornire al gadgetului MateBook este de 700 de dolari plus taxe la care se adauga suma de 129 de dolari daca doriti si tastatura detasabila. Fara aceasta, Matebook poate fi folosit ca o tableta, in schimb tastatura ii aduce utilitatea si aplicabilitatea unui laptop iar celelalte accesorii completeaza cu adevarat acest gadget inovator.

Modelul de top poate ajunge pana la 1600 de dolari chiar si asa, produsul Huawei ar fi mai ieftin cu 13% fata de Surface Book, un laptop hybrid din aceeasi clasa produs de catre Microsoft. Mai mult de atat, putem spune ca prin lansarea Matebook, Huawei incearca sa faca direct concurenta americanilor de la Apple

Matebook de la Huawei este echipat cu un display high-resolution de 12 inch, tastatura si stylus pentru display ce poate fi folosit si ca laser, care si acesta din urma va costa 59 de dolari. Huawei ataca segmentul business prin lansarea acestui gadget interesant iar preturile pot fi considerate mici, avand in vedere puterea de cumparare a clientilor business.

Matebook- Inovatie

Huawei a incercat sa imbine securitatea si utilitatea in hybridul Matebook astfel chinezii se pot lauda cu cel mai rapid sistem de recunoastere a identitatii pe baza de amprenta. Este nevoie doar de o singura atingere pentru a debloca Matebook iar functia de recunoastere a amprenetei, suporta recunoasterea acesteia la 360 de grade, pentru a limita numarul de erori de autentificare.
Asa cum cei de la pcworld au remarcat, Matebook nu este destinat doar clientilor business ci si artistilor gratie stylus-ului care este foarte receptiv la presiune si sensibilitate.
huawei Matebook stylus pen

Matebook-specificatii tehnice

Matebook poate fi achizitionat cu diferite configuratii iar cel mai ieftin laptop este echipat cu un procesor Intel Core m3 din a sasea generatie, 4 GB memorie RAM si un SSD de 128GB.
Produsul Huawei poate fi folosit ca hubspot Wi-Fi, foarte util in situatiile in care conexiunile traditionale de internet nu sunt disponibile.

Oficialii chinezi sustin ca Matebook va avea o autonomie a bateriei de pana la 10 ore in regim de lucru.
Printre altele, device-ul chinezilor este echipat cu o camera frontala de 5 megapixeli, porturi USB C, Bluetooth, conexiune Wi-Fi iar prin MateDock ai noi porturi HDMI, VGA, ethernet si alte doua porturi USB pe care le poti folosi sa conectezi un monitor si un mouse.

Laptopul va fi disponibil pentru inceput in Asia, Europa si America de Nord si va putea fi achizitionat pe doua culori: gri sau auriu.

Postat în Blog

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!