Google împlinește astăzi 21 de ani !

Google celebrul motor de căutare împlinește 21 de ani

Google împlinește astăzi 21 de ani !

Google împlinește astăzi 21 de ani acesta isi marcheaza aniversarea printr-un doodle special în care este menționată „ziua de naștere”: acesta find 27 septembrie 1998.Google a fost înfiinţat de Larry Page şi Sergey Brin, doi americani care s-au cunoscut în anul 1995, la Universitatea Stanford.

Birou companiei a fost într-un garaj

Primul birou al companiei a fost într-un garaj. Compania a pornit cu o investiție de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe Internet poate revoluționa lumea.

Google oferă o metodă revolutionara simplă și rapidă

Motorul de căutare a apărut la nouă ani de la înființarea World Wide Web (www), internetul modern, care a împlinit anul acesta, în martie, trei decenii de existență. Google oferă o metodă revolutionara simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de site-uri. La începutul anului 2004, Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări. Creatorii lui nici nu bănuiau atunci că va deveni suportul folosit de majoritatea utilizatorilor de internet.

În prezent, Google are peste 50.000 de angajaţi, dintre care cei mai mulţi lucrează la sediul general al companiei, aflat în California. Compania face parte din grupul Alphabet.

Iniţial compania a fost denumită „Backrub” iar în 1996 a luat numele Google – nume ce are la bază termenul matematic „googol” folosit pentru numărul format din cifra 1 urmată de 100 de zerouri (10100). Cuvânt ce a fost recunoscut oficial ca verb în 2006, fiind inclus în dicţionarele Merriam-Webster şi Oxford English.

De-a lungul timpului, în plus faţă de principala sa funcei – motor de căutare – Google a propus utilizatorilor săi mai multe instrumente practice, cum ar fi aplicații, servicii sau chiar gadget-uri. Google a anunțat de curând că va efectua investiţii suplimentare de 3,32 miliarde de dolari, pentru extinderea centrelor sale de date din Europa. Gigantul american al internetului are centre de date în Finlanda, Olanda, Irlanda şi Belgia.

Intre laude și critici Google

Compania Google, între laude și critici Google face parte din „Big Four” („Cei Patru Mari”), cele mai importante companii din domeniul internetului, alături de Apple, Facebook şi Amazon. Totuși, marile companii de tehnologie, precum Apple, Amazon sau Google sunt din ce în ce mai criticate, în ultimul timp, fiind acuzate că dețin prea multă putere, având astfel un impact negativ asupra pieței, dar și din cauza problemei încălcărilor de confidențialitate.

Google declarată „cea mai puternică marcă globală” în 2007

Google împlinește astăzi 21 de ani !

Google, declarată „cea mai puternică marcă globală” în 2007 La sfârșitul anului 2007 a fost cotată drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar și după modul de percepție de către utilizatori, următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald’s, Nokia și Marlboro.

Postat în Blog Etichetat cu: , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!