Facebook a dezvăluit soluția pe care o propune ca replica pentru utilizarea masivă a aplicatie Zoom
Chiar dacă Facebook Messenger avea deja o opțiune funcțională de chat video, serviciul nu era neapărat cel de care ar fi nevoie în această perioadă, deoarece impunea o limitare a numărului de persoane care ar putea participa la o videoconferință și era valabil doar pentru utilizatorii care aveau deja conturi de Facebook.
Aceste neajunsuri au fost ajustate prin Messenger Rooms, o opțiune care permite conectarea video cu până la 50 de persoane simultan, chiar și cu cele care nu utilizează Facebook în viața de zi cu zi. Acestea se pot conecta simplu, doar accesând un link trimis pe mail de cel care a organizat conferința.
Aplicația Messenger sunt disponibile și efectele AR
Pentru cei care se conectează prin aplicația Messenger sunt disponibile și efectele AR, dar și noi funcționalități precum background-uri imersive și diferite tipuri de iluminări ale cadrului. „Gazda” controlează cine poate vedea întâlnirea și cine poate participa la ea și îi poate elimina din videoconferință oricând pe unii dintre participanți.
Funcționalitatea Rooms nu este criptată 100%, iar asta pentru că, spune Facebook, există provocări majore în acest sens atunci când vine vorba despre grupuri atât de mari de oameni. Reprezentanții companiei au transmis, totuși, că lucrează intens pentru o securitate sporită în viitorul apropiat. Până atunci, conținutul transmis este criptat între participanți și ajunge doar pe serverele Facebook, aflate „în câteva state care au o legislație severă din acest punct de vedere”. Compania promite și că nimeni nu vizualizează sau ascultă apelurile video și audio.
Începând cu această săptămână, Messenger Rooms va fi disponibil în unele state, urmând să se extindă la nivel global în perioada imediat următoare.