Cum folosim eficient un Macbook doar pe baterie? Sfaturi optimizare consum.

Cum folosim eficient un Macbook doar pe baterie? Sfaturi optimizare consum.

Apple lanseaza laptopuri Macbook cu o durata de functionare a bateriei, fara incarcator, de peste 8 ore. Modelele mai vechi nu beneficiaza de acest lux iar pentru a folosi laptopul Macbook o zi intreaga la birou, avem nevoie fie de incarcator fie de o alta baterie.

Sa caram inca o baterie nu pare o solutie foarte buna iar incarcatorul nu il putem folosi in orice imprejurare. Atunci cand nu putem cupla incarcatorul si suntem nevoiti sa lucram doar pe bateria laptopului, cel mai bine ar fi sa incercam sa reducem pe cat posibil consumul de energie.
In continuare va prezentam 6 idei care aplicate, va pot ajuta sa folositi laptopul Macbook doar pe baterie, pentru o perioada mai lunga de timp.

1. Alege modul Energy Saver
Alege intotdeauna sa bifezi optiunile din modul Energy Saver pentru momentele cand folosesti laptopul MAcbook doar cu bateria, fara a avea incarcatorul conectat. Trimite in modul sleep hard diskul, atunci cand este posibil, scade luminozitatea display-ului atunci cand te afli pe baterie si activeaza Power Nap.

2. Actualizari de sistem

Actualizarile de sistem pot include uneori imbunatatiri la managmentul curentului. Porneste verificarea automata a actualizarilor disponibile precum si optiunile de download si install.

3. Verifica aplicatiile consumatoare de energie
Verificarea aplicatiilor care consuma energie foarte multa intr-un anumit moment, se face tinand clickul pe iconita bateriei. Sub tabul „apps using significant energy” vor fi lsitate aplicatiile care va golsesc rapid bateria si care poate nu sunt folosite in acel moment.

4. Streaming online sau vizualizare offline?
Se pare ca streamingul online consuma foarte mult bateria mai ales din cauza conexiunii wi-fi. In cazul filmelor pe Youtube sau Netflix nu se pot face prea multe insa servicii precum Iplayer permit descarcarea in calculator a filmelor, astfel sa le vedeti offline, fara a fi necesara o conexiune wireless.

5. Monitorizam temperaturile
Un mediu incins nu este sanatos pentru macbookul tau, in special pentru baterie. Un hard disk plin, fata de un ssd, contribuie din plin la cresterea temperaturilor din interiorul laptopului. Un procesor care lucreaza la temperaturi foarte mari va necesita un randament mai mare al ventilatoarelor. Cum acestea necesita curent pentru a functiona, atunci cand nu aveti incarcatorul conectat la priza, bateria va trebui sa suplineasca acest necesar de energie pentru ventilatoare.
Monitorizarea temperaturilor poate fi facuta cu o aplicatie precum Temperature Gauge sau alta similara.

6. Aplicatia CoconutBattery
Aplicatia CoconutBattery asigura o verificare a bateriei, aratand capacitatea curenta de stocare a curentului fata de cea originala. In acest mod puteti sa observati daca bateria si-a pierdut semnificativ din capacitatea de stocare a curentului pe care o avea in primele luni de utilizare. CoconutBattery va arata printre altele si numarul de incarcari ale bateriei.

Postat în Blog

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!