Cum conectam laptopul la televizor?

Conectarea unui laptop la televizor se face foarte usor daca ai cablurile necesare. Pentru a conecta laptopul la tv ai nevoie de un cablu HDMI si va trebui sa te asiguri ca laptopul tau are un port pentru cablu HDMI. Daca laptopul tau nu este un model foarte vechi sau unul de buget redus, atunci cel mai probabil acesta este prevazut cu acest port. Este necesar ca si televizorul sa aibe acest port iar daca ai un tv nu mai vechi de 4-5 ani, sunt sanse mari ca si televizorul sa fie prevazut cu acest port.
Aceasta ar fi cea mai simpla varianta de a conecta cele doua device-uri insa exista si alte solutii in caz ca unul sau ambele din device-uri nu sunt prevazute cu port hdmi.

Daca ai o versiune de Windows cu actualizarile la zi, atunci setarile vor fi detectate automat dupa ce vei conecta cabul hdmi la laptop si la tv.

1. Porniti laptopul si televizorul
2. Conectati cablul HDMI atat la laptop cat si la tv(nu conteaza in ce ordine)
3. Selectati intrarea HDMI la tv (de obicei apasand butonul AV de pe telecomanda)
4. Daca laptopul tau nu afiseaza pe ecranul televizorului, va trebui sa intrati in sectiunea „control panel”>>display>>adjust resolution si selectati TV in meniul drop down de la „Display

Cum conectezi laptopul la televizor

O alta metoda populara de le conecta pe cele doua, este folosirea unui cablu VGA si nu cablu audio de 3.5 mm care se conecteaza la portul de casti a laptopului. Portul VGA este denumit PC IN in imaginea de mai sus.

1. Porniti laptopul si televizorul
2. Conectati cablul VGA la TV si la laptop (in orice ordine)
3. Conectati cablul audio de 3.5 mm la portul de casti al laptopului si la portul audio al televizorului.
4. Intrati in control panel>>display>>adjust resolution si asigurati-va ca este selectat „TV” din meniul drop down „display”.

Daca laptopul tau nu are un iesire pentru video, il poti conecta la tv folosind un adaptor care se introduce intr-un port USB si astfel laptopul tau are o iesire VGA. Un astfel de adaptor costa undeva in jurul sumei de 100 de lei.
De asemenea poti conecta laptopul la tv folosind un port USB al laptopului si un adaptor care il transforma in iesire HDMI. Daca alegeti aceasta metoda va trebui sa va asigurati ca adaptorul HDMI este compatibil cu laptopul dvs si ca ati instalat software-ul care face ca portul USB sa devina un port de video out.

Mai exista si alte metode prin care puteti reda continut de pe laptop pe tv dar acestea mentionate sunt cele mai la indemana si ofera flexibilitate si redare live fara probleme.

Postat în Blog Etichetat cu: , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!