Cum alegem un incarcator de laptop?

Cum alegem un incarcator de laptop?

Atunci cand cumparati un laptop nou, acesta vine insotit de incarcator care in mod ideal ar trebui sa reziste pe toata durata de viata a laptopului. Realitatea este diferita insa, pentru ca incarcatorul de laptop se poate strica mult mai repede din diferite motive.
Incarcatorul este acela care alimenteaza laptopul cu curent si incarca bateria acestuia fiind un accesoriu extrem de important.
Daca din diferite motive ati ramas fara incarcator, atunci va trebui sa cumparati unul nou, fie de la magazinele specializate in comercializarea produselor IT fie de pe alte site-uri straine precum Ebay.

Ce incarcatoare sa nu cumparati?

Incarcatoare Universale

incarcatoare universaleExista multe tipuri de incaractoare care ar trebui lasate pe rafturi si nu cumparate cum ar fi incarcatorul universal, care la prima vedere pare o solutie perfecta si compatibila, insa in realitate lucrurile sunt diferite.
Aceste tipuri de incarcatoare sunt concepute pentru a fi compatibile cu o serie de laptopuri de la acelasi producator sau de la producatori diferiti insa nu va putea satisface pe deplin anumite laptopuri din gama respectiva. Desi incarcatoarele universale pot fi mai ieftine decat incarcatoarele dedicate modelului respectiv de laptop, acestea vin cu multe minusuri care pot consta in probleme cu voltajul si amperajul, probleme ce pot afecta grav laptopul dvs.

Incarcatoarele ieftine

Desi la prima vedere poate fi tentant sa achizitionati cel mai ieftin incarcator pe care l-ati gasit pe piata dupa lungi cautari, nu va recomandam sa faceti asta pentru ca aceste incarcatoare sunt ieftine din anumite motive. Cel mai probabil calitatea componentelor lasa de dorit si riscul ca acesta sa se defecteze in scurt timp este foarte ridicat. Mai mult, aceste incarcatoare de laptop ieftine pot supraincalzi laptopul sau il pot defecta din cauza fluctuatiilor de curent ce pot fi generate de incarcatoarele ieftine concepute precar.

Iata ce a patit un utilizator dupa ce a cumparat un incarcator ieftin pentru un laptop Acer.

Incarcatoarele de la alte modele de laptopuri

Daca achizitionati un incarcator de la un model diferit de al dumneavoastra, cel mai probabil acesta nu se va potrivi. Totusi, daca acesta se potriveste si pare compatibil iar laptopul chiar se incarca, in viitorul apropiat laptopul ar putea avea probleme din cauza amperajului si voltajului diferit fata de ce aveti nevoie cu adevarat.

Ce incarcatoare sa cumparati?

Varianta ideala: Incarcator Original

Varianta ideala este achizitionarea unui incarcator original pentru modelul dvs de laptop. Incarcatorul original va satisface nevoile laptopului si ii va da atat curent cat necesita, nici mai mult, nici mai putin, fiind conceput special pentru acel model de laptop. Dezavantajul major este costul unui incarcator original, cost ce poate fi cu 30-50% mai mare fata de un incarcator aftermarket.

Varianta mai putin ideala: Incarcator Aftermarket

Daca nu va permiteti un incarcator original sau nu doriti sa cheltuiti prea multi bani pentru acest accesoriu, exista si varianta unui incaractor aftermarket. Aceste incarcatoare sunt produse in Asia, majoritatea in China si in teorie, respecta specificatiile producatorului. Faptul ca sunt produse in China nu este neaparat un lucru rau pentru ca multi producatori de laptopuri au fabrici acolo, deci majoritatea laptopurilor sau pieselor originale pot proveni tot din China. Diferenta dintre cele doua este vizibila la pret, incarcatoarele aftermarket fiind mult mai ieftine dar nu garanteaza functionarea perfecta asa cum o face incarcatorul original.

Totusi, asa cum am specificat in acest articol, evitati cele mai ieftine incarcatoare! Chiar si incarcatoarele aftermarket au preturi diferite, unele fiind foarte ieftine, altele mai scumpe dar tot mai ieftine decat originalul. Daca optati pentru un incarcator aftermarket in detrimentul unuia original, orientati-va catre un incarcator mai scump decat media si in nici un caz nu il achizitionati pe cel mai ieftin. Desi aceste incarcatoare ieftine pot functiona bine mersi, nu aveti aceasta garantie si riscul de a defecta laptopul este ridicat.

Postat în Blog Etichetat cu: , , , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!