Cele mai bune tablete în 2019

Cele mai bune tablete pentru utilizatorii pretenţioşi

Apple, Samsung şi Huawei acestia sunt câţiva dintre cei mai importanţi producători care se luptă să lanseze cele mai bune tablete pentru utilizatorii pretenţioşi. Atât printr-un design atractiv, cât şi prin facilităţile software oferite pentru sistemele de operare iOS sau Android. Deși ar putea fi încadrată și în clasa sistemelor convertibile, produsele Surface de la Microsoft rămân totuși, în esență, tablete, și oferă alternativa Windows 10 pentru cei care au nevoie de ea.

Treptat, tabletele au devenit unele dintre cele mai apreciate gadgeturi de pe piaţă datorită avantajelor pe care le oferă, poziţionându-se ca o soluţie de mijloc între smartphone-uri şi laptopuri. Entuziasmul anilor 2012 – 2014 s-a cam risipit însă, iar unii producători precum ASUS au ales să se orienteze mai degrabă către segmentul modelelor mai accesibile și să renunțe la modelele de top. Această tendință e devenit vizibilă începând cu 2016, iar numărul producătorilor de tablete de vârf a devenit treptat din ce în ce mai redus.

 Cele mai bune tablete de 10 inchi sau mai mari

Cele bune tabletele cu diagonală de 10” costă peste 2.000 lei, însă acestea oferă de regulă ecrane Full HD şi platforme hardware puternice. Aici găseşti cele mai populare tablete de 10″ de pe piaţa din România, însă noi îţi recomandăm mai jos acele produse care ne-au atras atenţia prin design şi performante.

Apple iPad Pro 2018 – 5900 lei

Cele mai bune tablete în 2019

Liderul incontestabil al pieței tabletelor de vârf, gama iPad Pro a cunoscut o actualizare majoră în acest an. Cele două modele, unul mai mare ce ofera diagonală de 12,9″ și altul cu o diagonală de 11″, beneficiază acum de un design cu totul nou care este inspirat în mod vădit de gama iPhone X.

Samsung Galaxy Tab S4 10.5 – 3000 lei

Samsung nu mai pare tot atât de convins ca odinioară pe  piața tabletelor dar are un viitor. Compania a lansato actualizare a gamei sale de vârf cu întârziere și într-o unică versiune cu diagonală de 10,5″. Dacă nu doriți însă să pășiți în lumea Apple, Galaxy Tab S4 este probabil cea mai bună alegere Android pe care o puteți face în acest moment.

Cele mai bune tablete în 2019

Producătorul a renunțat la ecranele cu raport de aspect 4:3, Galaxy Tab S4 revenit la ecranul 16:10. Acesta folosește un panou AMOLED excelent și are o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli, la care se adaugă compatibilitatea cu stiloul digital S-Pen. Carcasa simplă și elegantă fabricată din metal și sticlă ascunde un procesor Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB RAM, stocare de 64 sau 256 GB și o baterie cu o capacitate de 7300 mAh.

Printre dotări se mai regăsesc două camere foto cu senzori de 13 și 8 MP, un sistem audio AKG/Harman cu patru difuzoare, autentificare mai sigură cu ajutorul unui scanner pentru iris și conectivitate USB 3.1.

Apple iPad 9.7 2018 – 1600 lei

Dacă mai marele iPad Pro își propune să devină un înlocuitor pentru laptop, clasicul iPad cu diagonală de 9.7″ merge în direcția opusă și a devenit mai accesibil. O parte din această reducere de preț este posibilă prin utilizarea unui procesor de telefon mobil, deci nu a unei versiuni cu sufix X precum în cazul vechilor tablete Apple, și prin utilizarea unui ecran mai ieftin care nu este complet laminat.Cele mai bune tablete în 2019

Folosind clasicul design cunoscut de la iPad Air, noua versiune a tabletei iPad 9.7 oferă un procesor Apple A10 Fusion, cunoscut de la telefoanele iPhone 7, 2 GB de memorie de sistem și 32 sau 128 GB de memorie internă pentru stocare. Ecranul IPS are cunoscuta rezoluție de 2048 x 1536 pixeli și folosesc un panou de bună calitate, însă nu poate rivaliza sub nici o formă cu ceea ce oferă gama iPad Pro. Cei care sunt pasionați de desen sau adnotare vor aprecia însă apariția compatibilității cu stiloul digital Apple Pen, iPad 9.7 2018 fiind astfel o soluție atractivă pentru mediul business sau academic.

Huawei MediaPad M5 10 – 2000 lei

Un model de vârf ceva mai accesibil, MediaPad M5 10 este o opțiune atractivă pentru cei care vor o tabletă Android bună, dat care totodată să nu fie exagerat de scumpă. Modelul are și o versiune Pro puțin mai scumpă, acesta aducând însă în plus doar compatibilitatea cu un stilou digital capacitiv util pentru scris sau desen.

Tableta oferă un ecran IPS cu diagonală de 10,8″ și rezoluție de 2560 x 1600 pixeli, fiind astfel optimă pentru vizualizarea conținutului media. Inima sistemului este procesorul HiSilicon Kirin 960, un procesor ceva mai vechi pe care-l știm de la telefoanele Mate 9 sau P10, dar care este suficient de puternic pentru cerințele actuale. Tableta completează oferta cu 4 GB de memorie de sistem, stocare internă extensibilă de 32, 64 sau 128 GB și o baterie de 7500 mAh.Cele mai bune tablete în 2019

Microsoft Surface Go – 2200 lei

Dacă celebrele Microsoft Surface Pro sunt practic laptopuri ultra-portabile camuflate în carcasa unei tablete, noul Surface Go reprezintă o întoarcere la vechiul Surface cu Windows RT din primele generații..

Dacă ecosistemul Windows este preferat sau obligatoriu din diverse motive, Surface Go este o alegere interesantă deoarece oferă o platformă hardware atractivă la un preț destul de mic. Ecranul IPS de 10″ are o rezoluție de 1800 x 1200 pixeli și deja cunoscutul raport de aspect 3:2, fiind astfel optimă pentru lucru sau citit. Platforma tableteeste bazată pe un procesor dual-core Intel Pentium 4415Y care este completat de 4 sau 8 GB de RAM, 64, 128 sau 256 GB de stocare internă și conectivitate LTE opțională.Cele mai bune tablete în 2019

Cele mai bune tablete de 7-8”

Tabletele bune de 7” sunt dedicate celor care au nevoie de o portabilitate sporită sau care au un buget mai mic. Din păcate, acest segment a fost sabotat serios de către telefoanele cu ecran mare, iar numărul produselor atractive a devenit din ce în ce mai mic.

Xiaomi Mi Pad 3 – 1400 lei

O tabletă oferită de cunoscutul producător chinez Xiaomi, Mi Pad 3 este o alegere interesantă pentru cei care vor o tabletă compactă dar totodată puternică. Chiar dacă aceasta este lansată în 2017, tableta a ajuns mai târziu în Europa și rămâne suficient de interesantă pentru a merită să fie luată în considerare.

Cu un design care amintește de iPad Mini, Mi Pad 3 oferă și un ecran IPS cu diagonală de 7,9 inchi și rezoluție de 2048 x 1536 pixeli, ceea ce face similitudinile și mai pregnante. Platforma hardware este motorizată de un cip MediaTek MT8176, o soluție cu șase nuclee bazată pe ARM Cortex-A72 și Cortex-A53. Si mai include 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă ne-extensibilă și o baterie cu o capacitate de 6600 mAh.Cele mai bune tablete în 2019

Huawei MediaPad M5 8 – 1800 lei

Versiunea mai compactă a modelului de cu ecran de 10,8″ menționat mai sus, modelul cu ecran de 8,4″ diferă în prea puține privințe. Acesta oferă un ecran cu rezoluție similară și o platformă hardware identică, fiind astfel la fel de interesant, dar mai atractiv pentru cei care călătoresc des. Cu o grosime de 7,3 milimetri și o greutate de 300 de grame, aceasta este ușor de strecurat în bagaje. Si este un partener util pentru amatorii de lectură sau navigație, doar redarea media fiind poate mai puțin plăcută din cauza diagonalei mai mici.

Cele mai bune tablete în 2019

In concluzie

Pe piaţă există destule  tablete excelente de 10” şi 8”, care sunt capabile să gestioneze practic orice tip de conţinut multimedia datorită platformelor hardware puternice. Iar de regulă şi ecrane de calitate cu rezoluţie cel puţin Full HD pentru a oferi o experienţă cât mai plăcută de navigare pe internet şi vizionare a filmelor. Ele impresionează şi prin alte detalii, precum calitatea construcţiei sau autonomia bateriei, însă dacă vrei cele mai bune tablete, pregăteşte-te să plăteşti pentru ele.

Față de anii anteriori, oferta este poate ceva mai redusă deoarece interesul publicului s-a mai diminuat. Insă există însă suficiente modele puternice care acoperă o gamă largă de prețuri pentru a satisface mai bine nevoie și posibilitățile.

Postat în Blog Etichetat cu: , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!