Atunci când alegem un laptop second-hand unde gresim

Promovarea intenesa a produselorAtunci când alegem un laptop second-hand unde gresim

Marii producători de laptopuri au grijă ca în fiecare an să lanseze și să promoveze intens noile modele de produse. Astfel in marea bătălie a producătorilor și a distribuitorilor din industria IT. Consumatorii sunt prinși la mijloc și induși adesea în eroare.

Aceștia nu pun problema în așa manieră încât modelele de laptopuri sh, de tip refurbished, resigilate sau second-hand, să pară demodate, învechite și neperformante. Ceea ce nu amintesc niciodată este că, în ziua de astăzi, firmele distribuitoare acordă o atenție deosebită recondiționării acestor laptopuri.

În primul rând, exigențele consumatorilor și selectivitatea acestora sunt motivele pentru care companiile specializate în recondiționare nu își permit să pună în vânzare produse sub un anumit standard al calității și al performanței.

Si nu mai punem la socoteală dezvoltarea impresionantă a industriei IT Refurbished în România. Ce a dus la perfecționarea tehnicilor de reparare a produselor de tip laptop second-hand, monitor refurbished, telefon resigilat etc. Dată fiind această competiție a producătorilor și a distribuitorilor, oamenii au reticențe în a cumpăra produse second-hand, iar în cazurile în care o fac, alegerile sunt greșite din varii motive.

Ce greșeli facem când alegem un laptop second-hand?

Atunci când alegem un laptop second-hand unde gresim

Principalul motiv pentru care oamenii își îndreaptă atenția către laptopurile SH este prețul scăzut al acestora. Tot acesta este și motivul pentru care foarte mulți fac alegeri greșite sau sar peste pașii logici ai procesului de decizie.

Iată care sunt cele mai comune astfel de greșeli:

● Achiziționarea laptopurilor SH de la persoane fizice, nu de la distribuitori specializați

Aici discuția este amplă. În primul rând, cumpărând laptopuri SH de la persoane fizice nu avem nici o garanție asupra funcționalității, performanței și a modului în care device-urile au fost folosite anterior.

Se poate verifica produsul în momentul achiziției, însă nu complet. Desigur, prețul poate fi mai mic decât al aceluiași model comercializat de către un distribuitor, dar nu primești nici o garanție și nici o siguranță.

Magazinele specializate în recondiționarea laptopurilor oferă, în schimb, garanții extinse pentru laptopurile SH (la Goldnet Service, de exemplu, garanțiile variază între 12 și 60 de luni). Mai mult, acestea nu repun pe piață laptopuri provenite de la persoane fizice, ci de la companii. Astfel, semnele de uzură vor fi minime și ușor de corectat.

● Atenția scăzută acordată semnelor de uzură

Bineînțeles că, în orice gamă de laptopuri second-hand se vor regăsi produse cu semne de uzură, întrucât nu vorbim despre produse noi. Prezența acestora, până la un anumit nivel, este firească.

Un mousepad decolorat nu va genera nici o problemă de funcționare, însă lipsa unor șuruburi de fixare, acea „pâlpâială” deranjantă a ecranului, crăpăturile exagerate în carcasa laptopului sau lipsa tastelor sunt, într-adevăr, defecțiuni majore, la care viitorii cumpărători trebuie să fie foarte atenți.

● Nu se acordă atenția necesară bateriei

Specialiștii companiei Goldnet Service arata că printre aspectele pe care utilizatorii le omit de cele mai multe ori în procesul de verificare al laptopurilor second-hand se află bateria.

Pentru ca aceasta să fie funcțională pe o perioadă de aproximativ 3 ani (durata medie de viață), este indicat să fie de tipul Li-Ion. Omiterea verificării acestui aspect poate duce la: utilizarea, pentru o perioadă mult mai scurtă de timp, a laptopului neconectat la o sursă de curent și la necesitatea de a cheltui în plus, pentru achiziția unei baterii funcționale.

● Cumpărarea laptopului fără un scop bine stabilit

Motivele care stau la baza achiziției unui nou laptop sunt, în cele mai multe cazuri, aceleași: modelul vechi nu mai funcționează în mod optim sau este prezentă dorința de a schimba modelul existent cu unul mai deosebit, din punct de vedere estetic și funcțional.

Înainte de a investi în orice model de laptop second-hand trebuie găsit răspunsul real, sincer și clar, la întrebarea: „De ce nu îl mai pot folosi în continuare pe cel de acasă?”. În urma răspunsului, investiția se va dovedi într-adevăr necesară sau doar un moft.

Goldnet Service ofera o gamă variată de laptopuri second-hand performante

 

Postat în Blog Etichetat cu: , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!