AMD confirmă relansează brandul Athlon

Modelul de procesor care oricine şi-l va putea permite

AMD confirmă relansează brandul Athlon

Brandul Athlon este prezent pe piata de mai bine de 20 de ani si revine. Cu un procesor Athlon 200GE cu o placă video integrată Radeon Vega 3 si cu un TDP de doar 35W.

Si aceeasta nu este tot pe langa procesorul  200GE vom vedea si  220GE si 240GE. Dar momentan se stie cateva detalii despre Athlon 200GE.

Procesorul  Athlon va fi compatibil cu socket-ul FM2+  va dispune de interfaţă grafică integrată bazată pe nucleul Radeon Vega 3 şi un procesor dual-core cu 4 fire de execuţie, bazat pe arhitectura ZEN. Acesta dispune de o frecvenţă de 3.2GHz şi consum de energie estimat la valoarea de 35W. Este  suficient pentru a putea fi inclus şi în sistem compacte, cu posibilităţi limitate pentru ventilaţie.

Dar comparat cu cel mai ieftin procesor Ryzen pentru platforma AM4, modelul Ryzen 3 1300X (quad-core cu 8 fire de execuţie), Athlon 200GE nu are prea multe de oferit. Procesorul dual-core este o slabă consolare pentru gameri, iar nucleul VEGA echipat cu 192 unităţi de shader este potrivit doar pentru cele mai modeste jocuri online.

AMD confirmă relansează brandul Athlon

In concluzie asteptam data de lansare 18 septembrie! Cand  procesorul Athlon 200GE va putea fi disponibil la pretul  aproximativ 55 dolari. AMD va lansa în perioada următoare şi modelele Athlon 220GE şi Athlon 240GE, ceva mai performante.

 

Postat în Blog Etichetat cu: , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!