Ai laptop Toshiba? S-ar putea sa iti ia foc bateria!Toshiba schimba bateriile la 91 de modele afectate.

Ai un laptop Toshiba? S-ar putea sa iti ia foc bateria! Toshiba schimba bateriile la 91 de modele afectate.
La inceputul anului, Toshiba a anuntat ca anumite modele de laptopuri vandute in perioada iunie 2011-ianuarie 2016, au probleme cu bateriile si cheama bateriile defecte pentru inlocuire.
Problemele cu bateria laptopurilor Toshiba sunt legate de supraincalzire si desi nu s-au raportat accidente pana in prezent, au fost confirmate patru cazuri in care bateriile s-au supraincalzit si s-au topti efectiv in interiorul laptopului. Desi in cele patru cazuri, nu s-au petrecut accidente, exista totusi riscul ca aceste baterii sa ia foc sau sa explodeze.
probleme cu bateriile la laptopurile toshiba
Atat Toshiba cat si comisia care se ocupa cu protectia consumatorului in Statele Unite, au indrumat utilizatorii care au un laptop Toshiba afectat de supraincalzirea bateriei sa inlature bateria si sa se bazeze strict pe incarcator pentru a evita accidentele nefericite.

Aceasta problema a fost raportata la 91 de modele de laptopuri produse de Toshiba si in timp ce majoritatea modelelor erau Satellite, probleme s-au gasit si la anumite modele Tecra, Portege, Mini Notebok sau Satellite Pro. Bateriile de pe aceste laptopuri au fost produse de catre Panasonic si au fost vandute si individual, nu doar pe laptopurile Toshiba astfel si aceste baterii vandute individual sunt rechemate pentru a fi inlocuite.
Concret, peste 100.000 de laptopuri sunt echipate cu baterii din lotul cu probleme si desi marea loc majoritate au fost vandute in SUA(peste 90000), cateva mii de laptopuri au ajuns si in Canada dar si in Europa, fara sa luam in considerare si bateriile Panasonic vandute individual in Europa.

Daca aveti un laptop Toshiba si cunoasteti modelul, puteti cauta in aceasta lista pentru a verifica daca modelul dvs este pe lista celor cu probleme. In aceasta lista gasiti si modelele de baterie ce pot fi trimise inapoi pentru a primi o alta baterie fara problema supraincalzirii.

verifica part number si serial number la baterie

baterie toshiba cu problemeUtilizatorii care nu cunosc modelul de laptop detinut pot instala acest utilitar lansat de catre companie, utilitar care verifica daca si bateria dvs este din lotul ce trebuie retrimis pentru inlocuire.

Daca va cunoasteti modelul si aveti acces la informatiile de pe baterie, puteti verifica pe acest site oficial Toshiba , introducand part number si serial number atat de la laptop cat si de la baterie.

Pentru informatii suplimentare puteti suna la numarul destinat clientilor Toshiba 866-224-1346.

Postat în Blog Etichetat cu: , , , , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!