100000 de euro recompensa de la Google daca treci de securitatea unui Chromebook!

Hackerii pot primi 100000 de euro recompensa de la Google daca trec de securitatea unui Chromebook!
Prin programul de recompense, Google ofera suma de 100000 de euro celui care va reusi sa compromita securitatea echipamentelor Chromebook.
Suma a fost dublata recent de la 50000 de euro si va fi achitata primului hacker care va reusi sa treaca de securitatea unui Chromebook sau Chromebox.
recompensa de la google

Exista totusi cateva conditii, pe langa sarcina de a compromite securitatea gadgeturilor Google, si anume aceasta compromitere trebuie sa functioneze in modul Guest si sa supravietuiasca unui restart al sistemului.
Pana la data de 14 martie, Google oferea suma de 50000 de euro pentru acest task ce face parte din programul de recompense Google dar pentru ca nimeni nu s-a inscris, suma a fost dublata.
Modul „Guest” pe sistemul de operare Chrome dezactiveaza majoritatea extensiilor si aplicatiilor browserului, precum functia incognito, retinerea istoricului cautarilor, accesarilor si cookies-urilor.
Comparativ cu un utilizator obisnuit, utilizatorul care va intra in guest mode va avea foarte putine optiuni de alterare a laptopului.
Daca un hacker ar reusi sa sparga chromebookul de la Google atunci aceasta ar fi o infrangere uriasa pentru securitatea sistemului de operare Chrome. Tocmai din acest motiv, developerii sistemului vor sa vada daca se poate trece de sistemele de securitate din Chrome OS.

Google mai are si alte oferte care fac parte din programul de recompense, totusi acestea sunt rasplatite cu sume mult mai mici de pana la 15000 de euro.

Postat în Blog Etichetat cu: , , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!