10 lucruri enervante la laptopuri

10 lucruri enervante la laptopuri

1. Bateria tine prea putin.
Majoritatea laptopurilor au autonomia bateriei de 2-4 ore si asta in primul an de la achizitie cand este inca nou sau foarte putin uzat. In unele cazuri, bateriile ajung sa tina sub 2 ore chiar si dupa mai putin de un an.

2. Laptopurile sunt usor de spart sau stricat.
Fiind portabile, laptopurile sunt predispuse la lovituri si socuri crescand astfel sansele ca laptopul sa se strice. De cate ori nu ati transportat laptopul si l-ati lovit de diverse obiecte sau altcineva grabit, trecand pe langa dvs v-a lovit laptopul, care era bineinteles in geanta lui speciala?!
Eu personal am patit sa franez si latopul sa ajunga pe sub bancheta. Desigur, de cele mai multe ori este vina utilizatorului insa aceste situatii nu pot fi evitate intotdeauna oricat de precaut ai fi.

3. Sunt greu de reparat si nu rezista multi ani.
laptopuri in garantie
Desi aceste lucruri pot diferi de la laptop la laptop si de la utilizator la utilizator, de cele mai multe ori, un laptop nu rezista pana in 5 ani iar atunci cand se defecteaza, reparatia poate costa chiar si 50% din pretul de achizitie a laptopului.

4. Fiind portabile, laptopurile pot fi pierdute usor.
Noi nu ne-am pierdut laptopul pana acum dar cu siguranta cuiva i s-a intamplat sa isi uite laptopul in mijloacele de transport, in restaurante, pe scaune in sali de asteptare si in alte locuri asemanatoare. Un calculator nu poate fi pierdut pentru ca nu paraseste niciodata camera sau biroul. Avantaj pentru calculator 😀

5. Usor de furat si greu de securizat.
La fel ca la punctul 4, portabilitatea face din laptopuri, un gadget predispus furtului.
Legat de securizare, aceasta nu poate fi niciodata 100% sigura in conditiile in care de multe ori ne conectam la retele wireless din oras, parcuri, terase, aeroporturi si alte locuri asemanatoare. Retele publice de internet pot fi usor atacate, acestea fiind foarte vulnerabile in fata atacurilor.

6. Conexinuea wireless da batai de cap celor mai putin stiutori sau mai putin tehnici.
laptopuri enervante
Cu toate ca multe laptopuri vin cu cd-ul cu drivere si instructiuni destul de precise, nu multa lume se pricepe in a configura conectivitatea wireless la un laptop, astfel ca de cele mai multe ori trebuie sa apelezi la un vecin mai priceput, dar pana atunci nu te poti bucura de internet.

7.Unele laptopuri sunt prea mici, altele prea mari.
Este geru sa gasesti un laptop care sa te satisfaca pe deplin, mai ales daca nu esti un utilizator avansat care sa stie ce doreste de la un laptop inainte de a il achizitiona. Majoritatea celor care cumpara laptopuri realizeaza abia dupa achizitie ca laptopul este prea mare sau prea mic pentru nevoile lor.

8. Performante mai scazute fata de calculator.
Daca ar fi sa comparam un calculator si un laptop cu aceeasi configuratie, vom constata ca laptopul ruleaza procesele cu cateva secunde sau milisecunde mai greu decat o face calculatorul situatie in care utilizarea unui laptop in detrimentul calculatorului poate fi problematica.

9. Greu de upgradat.
Fata de un calculator, un laptop este mult mai greu de upgradat. Unele componente, precum placa video, nu pot fi imbunatatie iar procesoarele sunt mult mai greu de upgradat comparativ cu procesoarele calculatoarelor, acestea fiind doar 2 exemple.

10.Preturi mai mari fata de calculatoare.
Un laptop si un pc, ambele avand aceeasi configuratie, nu vor costa la fel. Din mai multe motive, laptopul va fi mai scump cu 10-50 de procente fata de calculator. Si in cazurile cand vorbim de laptopuri si pc-uri second hand, regula se aplica de cele mai multe ori. Compact si portabil poate insemna din start „mai scump”.

Pe tine ce te enerveaza cel mai mult la un laptop?

Daca ti-a palcut acest articol te rugam sa il distribui si prietenilor pe retelele de socializare si daca ai alte completari nu ezita sa comentezi la acest articol.

Postat în Blog Etichetat cu: , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!