INSTALARE WINDOWS

instalare windows 7

Cat costa instalarea?

Serviciul de instalare Windows si drivere costa 75 de lei si se face la sediul firmei Goldnet din cartierul Drumul Taberei.
Daca nu va puteti deplasa la sediul nostru pentru instalare, trimitem un tehnician la domiciliul dvs pentru a efectua instalarea completa, intr-un interval orar ales de comun acord.
Pentru deplasarea la domiciliul clientului in vederea instalarii se va percepe o taxa de deplasare in valoare de 25 de lei.

va protejam datele

Instalare Windows – Cat dureaza?

Timpul mediu de instalare Windows este de aproximativ o ora dar sunt si alte situatii cand poate dura 30 de minute sau doua ore, depinzand de mai multi factori.Timpul poate fi mai scurt daca deja ati facut back-up si ati pregatit laptopul pentru formatare.
In situatiile cand sistemul de operare se instaleaza de pe stick in loc de cd, atunci timpul de instalare este redus considerabil intrucat datele de pe stick sunt citite si procesate mult mai repede fata de datele de pe cd-uri.

Pentru a instala sistemul de operare cu succes trebuie sa parcurgem urmatoarele etape.

Verificam daca laptopul sau calculatorul dumneavoastra este compatibil cu sistemul de operare pe care doriti sa il instalati, de exemplu Windows 7. Pentru a putea rula WIndows 7 cu succes pe un laptop, acesta trebuie sa aiba minim 2 GB de memorie ram desi o putem considera chiar insuficienta. (upgrade ram) ++/-
O alta cerinta importanta este legata de procesor care trebuie sa lucreze la o frecventa de minim 1.5 Ghz. Aceasta configuratie este una slaba iar performantele pe acel laptop cu sistem de operare Windows 7, vor fi slabe si pot sa nu va satisfaca.
Pentru ca laptopul sau calculatorul sa ruleze mai rapid comenzile si programele va recomandam fie un upgrade de procesor si memorie ram fie alegerea unui alt sistem de operare, ce nu are nevoie de resurse precum Windows 7. Totusi, daca aveti un laptop cu procesor single core, instaland inca 2 GB de memorie ram se va putea face instalare Windows doar ca e posibil ca laptopul sa se miste mai greu.


Dupa ce am stabilit sistemul de operare pe care il instalam si am verificat configuratia laptopului, urmeaza sa facem un back-up al tuturos fisierelor importante. Aceasta operatiune o puteti face si dumneavoastra in prealabil si chiar recomandam asta, insa pentru utilizatorii care nu se pricep, asiguram parcurgerea pasilor pentru instalare.

Dupa instalarea propriu zisa a sistemului de operare Windows 7, va instalam si driverele pentru placa de baza,video,audio, placa retea, scurtaturi taste, touchpad si oricare alte drivere necesare functionarii optime a laptopului.

Alte sisteme de operare

Windows 7 a fost conceput pentru a functiona cu modelele de procesoare multi-core din zilele noastre. Toate versiunile de 32 de biti opt suporta pana la 32 de nuclee in timp ce versiunile pe 64 de biti suporta pana la 256 de nuclee.

Citeste si articolul despre avantajele sistemului de operare pe 64 de biti.

Desi Windows 7 este unul dintre cele mai folosite si recomandate sisteme de operare, exista si altele care pot fi considerate mai practice, in functie de activitatile pe care le intreprindeti pe acel laptop. Alternative la Windows 7 sunt Windows 7 Professional/Enterprise/Ultimate, Windows 8, Windows Vista, Windows 10, Linux etc.
Pentru laptopurile si calculatoarele mai vechi de 8 ani cu o configuratie sub cea minima pentru instalarea Windows 7, recomandam instalarea sistemului de operare Windows XP.

INSTALARE WINDOWS, CONFIGURARE SI OPTIMIZARE SOFTWARE

# Operatii preliminare instalarii(partitionare harddisk fara pierdere de date, formatare, etc.)
# Instalare sistem de operare pe statie de lucru(Windows98/Me/2000/Xp/Vista/W7)
# Instalare sistem de operare pe statie de lucru (Linux Centos, Redhat, Slackware, Ubuntu)
# Instalare aplicatii(Office, soft contabilitate, utilitare, etc.)
# Instalare si configurare firewall si programe antivirus
# Update sistem de operare si antivirus
# Configurare pentru acces la retele locale(file sharing), precum si la internet
# Configurare cont email
# Instalare si configurare aplicatii pentru transfer de date, voce sau fax
# Instalare drivere(placa video, retea, sunet, imprimanta)
# Optimizare de sistem