Cat costa instalarea de Windows?

Serviciul de instalare Windows 10-11 si driverele aferente componentelor interne costa 100 de lei si se face doar la sediul firmei Goldnet Service SRL din cartierul Drumul Taberei, sector 6 Bucuresti(momentan nu avem personal disponibil pentru deplasare la domiciliu sau sediul dvs)
La instalarea windows 10 vom avea grija de datele dvs p ecare le putem salva pe partitia D sau pe un alt dispozitiv extern.

Daca nu aveti licenta de Windows 10 puteti cumpara de la partenerii nostri  la un cost de 30 lei, licenta refurbished valabila pentru o singura instalare.

Instalare Windows – Cat dureaza?

Timpul mediu de instalare Windows este de aproximativ o ora dar sunt si alte situatii cand poate dura 30 de minute sau doua ore, depinzand de mai multi factori.Timpul poate fi mai scurt daca deja ati facut back-up si ati pregatit laptopul pentru formatare.
In situatiile cand sistemul de operare se instaleaza de pe stick in loc de cd, atunci timpul de instalare este redus considerabil intrucat datele de pe stick sunt citite si procesate mult mai repede fata de datele de pe cd-uri.

Pentru a instala sistemul de operare cu succes trebuie sa parcurgem urmatoarele etape.

`1. Verificam daca laptopul sau calculatorul dumneavoastra este compatibil cu sistemul de operare pe care doriti sa il instalati, de exemplu Windows 10. Pentru a putea rula WIndows 10 cu succes pe un laptop, acesta trebuie sa aiba minim 4 GB de memorie ram desi o putem considera chiar insuficienta. (upgrade ram) ++/-
2. O alta cerinta importanta este legata de procesor care trebuie sa lucreze la o frecventa de minim 1.5 Ghz si un procesor mai nou de 2010. Aceasta configuratie este una slaba iar performantele pe acel laptop cu sistem de operare Windows 10, vor fi slabe si pot sa nu va satisfaca.
3. Pentru ca laptopul sau calculatorul sa ruleze mai rapid comenzile si programele va recomandam fie un upgrade de procesor si memorie ram fie alegerea unui alt sistem de operare, ce nu are nevoie de resurse precum Windows 7. Totusi, daca aveti un laptop cu procesor single core, instaland inca 2 GB de memorie ram se va putea face instalare Windows doar ca e posibil ca laptopul sa se miste mai greu.


3. Dupa ce am stabilit sistemul de operare pe care il instalam si am verificat configuratia laptopului, urmeaza sa facem un back-up al tuturor fisierelor importante(cost suplimentar 50 daca nu sunt foarte multe date). Aceasta operatiune o puteti face si dumneavoastra in prealabil si chiar recomandam asta, insa pentru utilizatorii care nu se pricep, asiguram parcurgerea pasilor pentru instalare.

4. Daca vreti sa faceti un upgrade de la hdd la ssd atunci exista varianta clonarii datelor si sistemului de operare  incat totul sa fie la fel ca inainte.

Dupa instalarea propriu zisa a sistemului de operare Windows 10, va instalam si driverele pentru placa de baza,video,audio, placa retea, scurtaturi taste, touchpad si oricare alte drivere necesare functionarii optime a laptopului.

Alte sisteme de operare

Windows 10 a fost conceput pentru a functiona cu modelele de procesoare multi-core din zilele noastre si cu ssd-uri, hard diskurile fiind destul de incete pentru el.

Citeste si articolul despre avantajele sistemului de operare pe 64 de biti.

Desi Windows 10 este unul dintre cele mai folosite si recomandate sisteme de operare, exista si altele care pot fi considerate mai practice, in functie de activitatile pe care le intreprindeti pe acel laptop. Alternative la Windows 10 sunt Windows 7 Professional/Enterprise/Ultimate, Windows 8, Windows Vista, Linux etc.
Pentru laptopurile si calculatoarele mai vechi de 8 ani cu o configuratie sub cea minima pentru instalarea Windows 10, recomandam instalarea sistemului de operare Windows 7 pe 32bits.

INSTALARE WINDOWS, CONFIGURARE SI OPTIMIZARE SOFTWARE

# Operatii preliminare instalarii(partitionare harddisk fara pierdere de date, formatare, etc.)
# Instalare sistem de operare pe statie de lucru(Windows 7, Windows 10-11)
# Instalare sistem de operare pe statie de lucru (Linux Centos, Redhat, Slackware, Ubuntu)
# Instalare aplicatii(Office, soft contabilitate, utilitare, etc.)
# Instalare si configurare firewall si programe antivirus
# Update sistem de operare si antivirus
# Configurare pentru acces la retele locale(file sharing), precum si la internet
# Configurare cont email
# Instalare si configurare aplicatii pentru transfer de date, voce sau fax
# Instalare drivere(placa video, retea, sunet, imprimanta)
# Optimizare de sistem

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!