Sa facem upgrade la Windows 10 sau nu? Avantajele si dezavantajele noului sistem de operare de la Microsoft.

Sa facem upgrade la Windows 10 sau nu? Avantajele si dezavantajele noului sistem de operare de la Microsoft.
Windows 10 a fost lansat pentru consumatori de curand si multi utilizatori si-au instalat deja noul sistem de operare. Te-ai gandit sa o faci si tu?

sa facem upgrade la Windows 10
Exista multe motive pentru care ai vrea Windows 10 mai ales ca upgrade-ul este gratis pentru utilizatorii de Windows 7 si 8.1 (utilizatorii care au instalat sistemul de operare cu licenta reala nu piratata).

Citeste si cum sa aflii ce aplicatii iti consuma bateria in Windows 10 si cum sa optimizezi consumul!

Pe langa faptul ca este gratuit pentru utilizatorii de Windows 7 si 8.1, noul sistem de operare vine cu optiuni pentru downgrade, astfel poti reveni usor la vechiul sistem de operare, asta daca nu ai sters folderul in care se aflau fisierele acestuia.

Windows 10 este silizat in mare parte precum mai vechiul sau predecesor, Windows 7 intrucat sistemul Windows 8 nu a fost foarte apreciat din cauza interfatei mai putin prietenoasa.
Fata de Windows 7, Windows 10 are in meniul „start” asa numitele „tiles” care ofera utilizatorilor scurtaturi catre retelele sociale, office, e-mail, site-uri vizitate frecvent, calendar si altele, facand interfata mai complexa si in acelasi timp mai utila.

Asistare inteligenta cu Cortana!

Cortana Asistent Personal Windows 10
WIndows 10 introduce asistarea inteligenta pentru laptopuri si calculatoare, precum la telefoanele Windows, gratie aplicatiei Cortana. Cortana este ca un asistent personal si este la un click distanta in sectiunea de cautare din Taskbar. Cortana te va ajuta as controlezi elemente de pe pc sau laptop folosind vocea. Poti deasemenea sa programezi intalniri, evenimente, remindere in calendarul Cortana.
Faptul ca Windows va lansa versiuni atat pentru Android cat si pentru iPhone, va ajuta utilizatorii caer doresc sincornizarea datelor.

Performante mai bune pentru gameri!

Pasionatii de jocuri vor indragi noul Windows 10 care vine cu ultima versiune de DirectX 12, o noua functie pentru inregistrarea jocului numita PC Game DVR dar are si abilitatea de a conecta jocurile de pe Xbox One la PC. (o functie foarte utila atunci cand altcineva foloseste televizorul)

Virtual Desktops, noua functie care ti se va parea foarte utila!

Virtual Desktops Windows 10
Un alt avantaj al noului sistem de operare Microsoft este reprezentat de functia Virtual Desktops, functie ce ofera posibilitatea utilizatorilor de a crea multiple statii de lucru de pe pc ca si cum ar avea mai multe ecrane in acelasi timp. Folosind functia Snap Assist, se poate imparti ecranul pe jumatate sau chiar in 4, astfel toate statiile de lucru pot fi accesate in acelasi timp pentru o eficienta maxima.

De ce sa nu faceti upgrade la Windows 10?

Daca laptopul sau calculatorul tau are software si/sau hardware invechit atunci sunt sanse mari sa nu functioneze toate aplicatiile asa cum te-ai fi asteptat.
In cazul softurilor, exista posibilitatea ca acestea sa nu functioneze corespunzator sau sa nu functioneze deloc dar aici sunt multi factori ce tin de tipul si vechimea softului. Cel mai bine este sa va documentati inainte de upgrade-ul la Windows 10, pentru a fi siguri ca softurile pe care lucrati functioneaza optim si pe Windows 10.
De exemplu, scannerele si imprimantele vor avea nevoie cel mai probabil de versiuni noi si adaptate de drivere pentru o functionare optima, la fel s-ar putea intampla in cazul altor echipamente sau programe instalate.

Upgrade-ul de la Vista sau XP la Windows 10 nu este posibil iar pentru a instala noul sistem de operare va trebui sa faceti o instalare de la 0, o instalare curata.

Concluzie

Microsoft a incercat sa repare ce a stricat Windows 8 tocmai de aceea vine cu interfata familiara, usor de inteles pentru utilizatorii de rand si are noi functii de care chiar ai putea avea nevoie, plus ca downgrade-ul la vechea versiune de Windows se face rapid si usor, asta in eventualitatea in care ai instalat Windows 10 si nu ti-a placut din diverse motive.

Postat în Blog Etichetat cu: , , , , , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!