Vrei un laptop mai performant?Treci la sistem de operare pe 64 de biti si fa upgrade hardware!

Termenii 32 de biți și 64 de biți se referă la modul în care procesorul unui computer (numit și CPU), tratează informațiile. Versiunea Windows pe 64 de biți gestionează volume de memorie cu acces aleator (RAM) mai eficient decât un sistem pe 32 de biți.

sistem de operare 64 de biti

Upgrade pentru a rula mai rapid

Upgrade de la HDD la SSD
Asa cum am dezbatut in acest articol, trecerea la un la HDD la SSD are foarte multe avantaje legate de viteza de citire si redare a datelor. SSD-urile lucreaza in microsecunde comparativ cu HDD-urile care opereaza in milisecunde, astfel procesorul si memoria ram primesc informatia mai rapid de la un SSD fata de un HDD care are nevoie de mai mult timp pentru a trimite datele accesate la memoria RAM.

Daca aveti programe importante instalate si nu doriti sa va complicati cu transferul datelor si reinstalarea sistemului de operare si a tuturor programelor pe noul disk SSD, exista posibilitatea clonarii sistemului de pe hard diskul vechi, a programelor si datelor dumneavoastra. Folosind solutii software dedicate pentru clonare se poate muta tot sistemul de operare pe solid state drive (SSD).

Upgrade de procesor
Pentru a realiza un upgrade de procesor trebuie sa aflati mai intai daca placa de baza pe care o aveti suporta noul tip de procesor pe care doriti sa il instalati.
Pentru a afla acest aspect trebuie sa stiti daca socketul placii de baza eset compatibil cu noul procesor iar mai multe specificatii veti putea gasi pe internet daca stiti producatorul modelul si seria placii de baza. Trecerea de la Dual Core la un procesor i5 sau i7 va imbunatati considerabil performantele laptopului dvs mai ales daca faceti si upgrade de memorie ram.

Upgrade memorie RAM
Pentru a adauga mai multa memorie ram trebuie sa aflati cate sloturi disponibile are laptopul dvs pentru memoria ram. Daca aveti 2 sloturi, puteti face un upgrade pana la 8GB, instaland doua placute de memorie de cate 4 gb pe fiecare slot. Sa presupunem ca aveti in prezent 2 placute de cate 1 gb de ram si doriti upgrade la 8. In aceasta situatie va trebui sa achizitionati 2 placute de cate 4 gb si sa le inlocuiti pe cele vechi pe care le puteti valorifica. Inainte de a comanda placutele noi de memorie ram trebuie sa aflati ce tip de memorie foloseste laptopul dvs iar daca memoriile sunt DDR2, upgrade-ul va trebui facut cu acelasi tip de memorie. Mai multe despre importanta memorie ram gasiti in acest articol.

Concluzie

Trecerea de la un sistem de operare ce ruleaza pe 32 de biti la o versiune de 64 de biti impreuna cu imbunatatirea componentelor importante (disc stocare, procesor, memorie RAM) va garanteaza un laptop mai performant care va rula aplicatiile mult mai rapid si mai eficient. Daca nu v-ati lamurit in privinta diferentelor dintre cele doua tipuri de sisteme de operare va invitam sa cititi si informatiile detaliate de pe site-ul Microsoft care explica pe larg acest subiect.
Pentru serviciile de instalare windows contactati-ne la 0731119713.

Postat în Blog Etichetat cu: , , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!

Scrie
Vorbeste cu noi pe Whatsapp
Scan the code
Buna, lasa mesajul tau si vom reveni cat putem de repede!