Ce este un Chromebook? Merita sa cumpar unul? Totul despre Chromebook!

Ce este un Chromebook? Merita sa cumpar unul?Afla totul despre Chromebook din acest articol informativ!

Un Chromebook este un laptop diferit de ce ati mai folosit pana in prezent pentru ca in loc de sistem de operare Windows sau Mac OS, laptopurile Chromebook folosesc sistemul de operare de la Google, Chrome OS.
sa imi cumpar un chromebook
Aceste aparate sunt concepute pentru a functiona in principiu cu o conexiune de internet intrucat majoritatea aplicatiilor si documentelor sunt stocate in cloud iar accesul la acestea nu se poate face fara o conexiune de internet.
Ca rezultat, aceste laptopuri nu au foarte mult spatiu de stocare intern insa nici pretul nu este unul prea ridicat.

Preturile mici, autonomia mare a bateriei si confuzia cu sistemul de operare Windows 10 au determinat multi utilizatori sa isi doreasca un astfel de laptop. Mai mult, conform unor studii a reiesit ca laptopurile Chromebook s-au vandut mai bine ca WIndows Notebook in 2015.

Este un chromebook potrivit pentru tine?

Pentru ca ruleaza Chrome OS, Chromebook-urile sunt dependente de suita de aplicatii si de accesul la internet. Cu toate ca va puteti loga in Chrome OS ca si guest, pentru cea mai buna experienta este recomandat sa va logati cu contul de Google.
Despre aplicatii!

Chromebook-urile sunt optimizate pentru aplicatiile Google precum Gmail, Google Calendar sau Google Drive. Aceasta integrare profunda a serviciilor Google poate fi un avantaj sau un dezavantaj, depinde de modul in care utilizatorii folosesc in mod normal un laptop sau un pc.
Daca folositi deja serviciile Google, va veti intelege de minune cu un Chromebook insa daca folositi alte servicii populare precum Microsoft Outlook, AIM sau Yahoo Mail, va dura ceva pana veti ajusta setarile potrivite cu sistemul de operare Chrome OS.
hp chromebooks
Din pacate, softuri celebre precum Adobe Photoshop sau suita Microsoft Office, nu sunt disponibile pe Chromebook dar puteti folosi Microsoft Office Online, versinuea gratuita a suitei Office sau chiar serviciile native de la Google, precum Google Drive pentru a crea si edita documente.Este recomandat totusi sa folositi Microsoft Office Online daca deja aveti foarte multe fisiere create in Office pentru ca uneori pot aparea probleme de formatare la importarea fisierelor office in google drive.

Exista chiar si editoare foto compatibile cu Chrome OS insa utilizatorii Photoshop nu vor fi foarte incantati pentru faptul ca acest sismte de operare nu poate edita fisierele Adobe cu extensia .psd

Daca aceste limitari te deranjeaza, iti recomandam sa mai astepti un an intrucat anumite Chromebook-uri vor avea acces la milioanele de aplicatii Android vanduet in magazinul Google Play, asta insemnand nu doar ca aceste Chromebook-uri vor avea acces la milioane de jocuri dar si serviciile de mesagerie si productivitatea vor creste de asemenea.

Desi este construit sa functioneze conectat la internet, exista peste 200 de aplicatii Chrome offline ce pot fi folosite fara acces la internet, aplicatii precum Gmail, Pocket sau Google Drive dar si aplicatiile Android ce vor putea fi accesate in curand pe anumite modele.

Jocuri

Pe Chromebook va puteti juca multe jocuri nisa sunteti limitati la acelea pe care le puteti gasi in Chrome Web Store. Jocurile clasice precum Bejeweled, Cut the Rope si altele, sunt disponibile insa accesul la milioanele de jocuri va fi posibil doar dupa integrarea accesului la Android.

Bateria

Aproape toate laptopurile Chromebook au o autonomie a bateriei foarte buna, de pana la 9 ore, in conditii de web surfing prin wireless. De exemplu, modelul Dell Chromebook 13 poate avea o autonomie de pana la 13 ore conform testelor celor de la laptopmag.com

Display

Exista diverse modele de Chromebook pentru toate gusturile astfel puteti achizitiona un Chromebook 11 G4 de la HP de 11.6 inch, Chromebook 2 CB35 Toshiba la 13.3 inch sau Acer Chromebook 15 de 15inch.
modele chromebook
Marimea dislpay-ului nu este singura care conteaza astfel ca si rezolutia are un rol important. Versiuneile mai vechi si mai ieftine au o rezolutie de 1366×768 pixeli, rezolutie ce poate fi suficienta pentru majoritatea taskurilor dar daca va doriti imagini mai puternice si putere videom, alegeti un Chromebook cu display full HD la rezolutie de 1920×1080 pixeli platind in plus intre 50m si 100 de dolari.

Specificatii

Fiind construite pentru a functiona aproape exclusiv online, specificatiile sunt mai putin importante fata de un laptop ce ruleaza siteme de operare Windows insa vom discuta putin si despre specficitatii.
Memoria ram standard este de 2Gb dar exista si modele cu 4Gb, modele pentru care veti plati in plus o suma consistenta. Procesorul pe modelul Toshiba Chromebook 2 CB35 este un Intel Celeron 3216U ce ruleaza la 1.7 GHz in timp ce un Dell Chromebook 11 este echipat cu un procesor Core i3.
Stocarea este foarte mica in comparatie cu ce stiati de laptopurile ce ruelaza Windows, iar standardul pentru un Chromebook este de 16Gb desi unele laptopuri precum Toshiba Chromebook 2 CB35 sunt echipate cu un slot de card SD asta insemnand ca puteti mari capacitatea de stocare pana la 64 de GB.
Chiar si asa, achizitionand orice Chromebook, veti primi automat 100 de gb stocare pe Google Drive pentru 2 ani. Alegeti versiuneile de 32 gb doar daca planuiti sa descarcati si sa folositi multe aplicatii offline.

Postat în Blog Etichetat cu: , , , , , ,

Ti-a placut acest articol? Nu rata ultimele stiri!